Θέση για το θλιβερό συμβάν στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας κατά την 28η Οκτωβρίου παίρνει ο εκδότης, νομικός και συγγραφέας, Ανδρέας Μ. Καραγιάννης.

Η ιστορία και ο σεβασμός διδάσκονται, δεν επιβάλλονται δια της βίας.

Καταδικάσαμε όλα τα μέσα ενημέρωσης την θλιβερή πράξη εις την οποία προέβησαν οι κοπέλες στην προχθεσινή παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μια πράξη ασέβειας στη σημαία και την πατρίδα, στους αγώνες του ελληνικού λαού.

Διαβάζοντας την απάντησή τους και παρατηρώντας το πως προσπαθούν να αιτιολογήσουν την πράξη αυτή, μιλώντας για τους πολέμους στη Συρία, τους στρατιώτες κτλ, αντιλαμβάνεται κανείς πως διακατέχονται από σύγχυση και κυρίως άγχος.

Τα παιδιά αυτά ανήκουν στην δεκαετία των λεγόμενων milleniums. Δεκαετία του 2000. Μια δεκαετία ευμάρειας. Μια δεκαετία που τα σύμβολα πατρίδα, σημαία, έθνος θεωρούνταν ξεπερασμένα.

Μια δεκαετία που το τενιέντως προβεβλημένο life style ΄΄κυβερνούσε΄΄  πνευματικά μεγάλη μερίδα των Ελλήνων.

Ένα από τα καλά που έφερε η οικονομική κρίση ήταν το ξεσκαρτάρισμα. Η ανανέωση της αγάπης για την πατρίδα, τα σύμβολα, τη γνώση.

Η γνώση. Το πιο βασικό αγαθό.

Δυστυχώς όταν δεν πασχίζεις, δεν κατακτάς τη γνώση.

Η γνώση δεν σε κάνει ανώτερο. Σε κάνει πιο ευτυχισμένο.

Σε κάνει να σέβεσαι, να εκτιμάς.

Γνωρίζω πως εκεί έξω υπάρχουν αρκετές ψυχές μπερδεμένες. Διστακτικές μπροστά στις αλλαγές που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας.

Δεν έχει νόημα να αντιδρούν ακραία και φοβικά.

Χρειάζονται Δάσκαλο, όχι εισαγγελέα.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.