Α ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Οι Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την ενανθρώπισή του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της, αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία γι αυτό τον αγώνα.

Στις 15 Μαρτίου είναι οι Α Χαιρετισμοί. Οι Χαιρετισμοί, ή αλλιώς και Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.

Ποιητής των Χαιρετισμών είναι μάλλον ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ένας από τους μεγαλύτερους ελληνόγλωσσους ποιητές όλων των εποχών. Το ποίημα είναι μελοποιημένο, έχει μουσική και ανήκει στο είδος κλασικής μουσικής του Βυζαντίου που λέγεται «κοντάκιο».

Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στην Παναγία Ελευθερώτρια Κηφισιάς

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Παναγιάς Ελευθερώτριας στην Πολιτεία Κηφισιάς και σας μεταφέρει την κατανυκτική ατμόσφαιρα από τον Ιερό Ναό.

Πλήθος πιστών συρρέουν από το απόγευμα στην Παναγιά Ελευθερώτρια στην Πολιτεία Κηφισιάς όπου τελείται η ακολουθία των χαιρετισμών.

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος τελείται αυτή την ώρα η ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία Κηφισιάς.
Εις την πρώτη ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος ο οποίος ακολούθως μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανοίξεως. Της ετερας ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιαρης.
Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισίας Ανδρέας Καραγιάννης.

Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο των Α’ Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

χαιρετισμοί της θεοτόκου Παναγια Ελευθερωτρια Κηφισιας 2019

χαιρετισμοί της θεοτόκου ακάθιστος ύμνος Κηφισιας

χαιρετισμοί της θεοτόκου

χαιρετισμοί της θεοτόκου ακάθιστος ύμνος 2019

χαιρετισμοί της θεοτόκου 2019

χαιρετισμοί της θεοτόκου ακάθιστος ύμνος Παναγια Κηφισιας 2019

ακάθιστος ύμνος 2019

χαιρετισμοί της θεοτόκου 2019

χαιρετισμοί της θεοτόκου

χαιρετισμοί Α 2019

Ο Ακάθιστος Ύμνος

Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι συνδεδεμένος όχι μόνο με την εκκλησιαστική (λατρευτική) ζωή, αλλά και με την εθνική πορεία του Ελληνισμού, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου την «Υπέρμαχο στρατηγό», τη σκέπη και την προστασία του. Ο ύμνος αυτός (Ακάθιστος Ύμνος), ψάλθηκε με όρθιους όλους τους πιστούς στον ναό της Παναγίας των Βλαχερνών προς τιμή της Θεοτόκου οπότε και ονομάστηκε Ακάθιστος Ύμνος.

 

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.