Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στην ακολουθία του μικρού αποδείπνου και της Α' στάσης των χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστάτησε πρώτον στην εορτάζουσα ανδρώα Ιερα μονή των Αγίων Θεοδώρων στρατιάς Κέρκυρας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην τελευταία στροφή της στάσεως « Ζάλην ένδοθεν έχων λογισμών αμφιβόλων ...» αφού μίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας μας που επέλεξε ο Θεός για να εκπληρωθεί το αποκεκρυμμένο προαιώνιο μυστήριο της ενσάρκου οικονομίας, μίλησε για τους αμφί βόλους λογισμούς του Ιωσήφ για την Παναγία μας έως ότου διελύθησαν όταν ο ίδιος ο Θεός του αποκάλυψε την αλήθειαν.

Σήμερα δυστυχώς οι άνθρωποι της εποχής μας που μπολίασθηκαν από τον ορθολογισμό της Δύσεως επαναλαμβάνουν τούς ίδιους αμφίβολους λογισμούς όχι μόνο για το πρόσωπο της Παναγίας μας αλλά δυστυχώς και αυτού του αληθινού θεού, η αμφισβήτηση και η αυτονόμηση του σύγχρονου ανθρώπου που έχει αντιγράψει τον δυτικό τρόπο ζωής δυστυχώς έχει επειρεάσει όχι τους απλοϊκούς ανθρώπους αλλά κυρίως την άρχουσα τάξη που θέλουν να επιβάλουν με νόμους και κανόνες και τροποποιήσεις την ζωή των νεοελλήνων, και καθώς αυτός ο λαός μας πολύ εύκολα ξιπάζετε, από τα κακέκτυπα, έχει αρχίσει η αλλοίωση της παραδοσιακής ζωής μας, ως Έλληνες που μέσα μας κυριαρχεί η πίστη η ορθόδοξη και η αγάπη για την πατρίδα μας, η υπέρμαχος στρατηγός ας αναλάβει την υπαράσπιση του λαού μας και της πατρίδας μας.

Στην συνέχεια μετέβη στον ιερό μητροπολιτικόν ναόν και εκ δευτέρου χοροστάτησε και ομίλησε λαβών αφορμήν εκ του κανόνος του ακαθίστου ύμνου, «Μωυσής κατανόησε εν βάτω το μέγα μυστήριο του τόκου σου, παίδες προεικόνισαν τούτο εμφανέστατα» τόνισε ότι η καιομένη και μή καταφλεγομένη βάτος προεικόνισε το μέγα μυστήριο της ενσάρκου οικονομίας που εμφανέστατα φανερώνεται στην καιομένη κάμινον του πυρός όπου δέχθηκε του τρείς παίδες και δεν εκάησαν αλλά εδόξαζαν τον Θεόν εν μέσω πυρός.

Τόνισε την ευεργεσίαν του θεού δια του απολυτρωτικού Του έργου που εάν η Παναγία μας μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας δεν δεχόνταν την συνεργασίαν με τον Θεόν να προσφέρει την ανθρώπινη φύση δεν θα είχε συντελεσθεί η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Η ευγνωμοσύνη μας λοιπόν είναι η ανταπόδοση στην ευεργεσία της Θεοτόκου !

Στο τέλος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχουν δύναμη για να αντιμετωπίσουν τις πολλές προκλήσεις της εκκοσμικευμένης κοινωνίας μέσα στην ζωήν μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.