Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου η Α’ Συνάντηση της τέταρτης φάσης του Σεμιναρίου Κατηχητών, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεωςκαι Σταυρουπόλεως και στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά κατηχητές και κατηχήτριες των Ενοριακών Νεανικών Εστιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το σεμινάριο άρχισε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα των συμμετεχόντων κατηχητών και κατηχητριών από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Πατσάνη, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα και την ωφέλεια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας για την επιμόρφωση και τον περαιτέρω καταρτισμό των στελεχών των Ενοριακών Νεανικών Εστιών, που ασχολούνται με την κατήχηση.

Εισηγητές ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γεωργόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής στο

Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκίκας, επίσης Καθηγητής

στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής

Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του

Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα «Σύγχρονες αιρετικές ομάδες και κίνδυνοι για τους νέους» και «Ομοφυλοφιλία» αντίστοιχα.

Μετά τις εποικοδομητικές εισηγήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων προς τους εισηγητές, και διεξοδική συζήτηση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.