Με κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών, τελέστηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στη Κέρκυρα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού και της ομιλίας που εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε όλους τους ανθρώπους να γονατίσουν έμπροσθεν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αλλά και του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, αφού πρώτος ζήτησε τη συγγνώμη από τον Πανάγιο Θεό, τους κληρικούς και τους πιστούς, λέγοντας ότι ως άνθρωπος που είναι, έχοντας κοντά τους είκοσι χρόνια διακονίας, είναι δυνατόν να προκάλεσε παραπικρασμούς, θλίψεις και παραλήψεις, αφενός μεν έναντι του ευλογημένου ποιμνίου του και αφετέρου έναντι των συμπρεσβυτέρων του κληρικών. Ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή και κάλεσε όλους, σε συστράτευση, στον αγώνα τον πνευματικό, όχι μόνο δια την αποχή των τροφών αλλά κυρίως για την πνευματική νηστεία και την απαλλαγή από τα πάθη που μας χωρίζουν από τον Θεό.

Στις ομιλίες του ο Σεβασμιώτατος θα έχει θέμα σε όλους τους κατανυκτικούς εσπερινούς την συνοδοιπορία μας στο πάθος του Κυρίου εκ των Ιερών Ευαγγελίων, αρχής γενομένης από τον Μυστικό Δείπνο, την νίψη των ποδιών των μαθητών Του, την προδοσία του αγνώμονος μαθητού, την παράδοση της Θείας Ευχαριστίας, και τις εκτενούς ομιλίας δίδοντας υποθήκες στους μαθητές Του. Όλα αυτά, θα αναλυθούν στους κατανυκτικούς εσπερινούς βοηθώντας μας να κατανοήσουμε με καθαρή καρδιά τα νοήματα των γεγονότων της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.