99.666 ΕΥΡΩ ήταν το τελικό ποσό του φετινού Εράνου Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αυξημένο κατά 6.000 ΕΥΡΩ, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, σε εκδήλωση τιμής προς τις εθελόντριες κυρίες που διεξήγαγαν τον Έρανο κατά την περίοδο των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ του Βόλου, με την συμμετοχή των εθελοντριών και των υπευθύνων Κληρικών των ενοριών μας.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι το έργο αυτό θέλει ταπείνωση και πίστη, είναι μια θυσία: «Ζητάτε για χάρη του Χριστού και των αδελφών Του που έχουν ανάγκη». Αναφέρθηκε στην χρηστή διαχείριση των χρημάτων της Εκκλησίας, που ενισχύουν ένα πολύπλευρο έργο σε Μητροπολιτικό και ενοριακό επίπεδο.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο των εθελοντριών στα Σπίτια Γαλήνης, που στηρίζουν ποικιλότροπα τους έχοντες ανάγκη, υλική, όσο και ψυχολογική. Τόνισε ότι στο έργο μας δεν διακρίνουμε τους ανθρώπους αναλόγως της πίστης ή της καταγωγής τους: «Αυτό μας κάνει τέκνα Χριστού, το γεγονός ότι δεν ξεχωρίζουμε κανένα, όπως έκανε κι Εκείνος. Περνάμε σε μια εποχή που οι άλλοι θα είναι ανάμεσά μας, αλλά δεν πρέπει να είναι άλλοι. Μπορεί να διαφέρουν στην προέλευση και στην πίστη, εμείς, όμως, πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις συνύπαρξης μαζί τους…».

Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο του Γηροκομείου των Καναλίων, στον «Εσταυρωμένο», στο «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» και επαίνεσε όλους όσοι δίνουν τον εαυτό τους για την προαγωγή τους. Ευχαρίστησε, τέλος, από καρδιάς τις εθελόντριες, τους υπεύθυνους Ιερείς μας και ζήτησε να παραμείνει ζωντανή η ενότητα και η μεταξύ μας αγάπη, που είναι η προίκα που θα πάρουμε μαζί μας εν ημέρα Κρίσεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.