Τον Αγιασμό για την έναρξη των 86 Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτή την Εκκλησιαστική χρονιά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Προηγήθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός για την Θεομητορική Εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι υπεύθυνοι ιερείς αυτών των Ενοριακών Καταχητικών Συνάξεων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην πατρική του προσλαλιά τόνισε την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων στις ενορίες χαρακτηρίζοντας τις Εσπερινές αυτές Κατηχητικές Συνάξει, ς ως πρότυπο υγιούς επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

«Ο Λόγος του Θεού, όταν σπείρεται με αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων, αμέσως καρποφορεί και αλλάζει την κοινωνία. Και ένας άνθρωπός να ακούσει και να αλλάξει πορεία είναι επιτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, ο π. Ηρωδίων Ρίζος, Διευθυντής του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και Αντιμετωπίσεως Αιρέσεων, επεσήμανε ορισμένα πρακτικά ζητήματα της επιτυχούς πραγματοποιήσεως των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.