83Η ΔΕΘ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πέραν από τις εξαγγελίες για την οικονομία, την ανάπτυξη, τους μισθούς και το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ υποστήριξε ότι τους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε από την 83η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, η Συνταγματική Αναθεώρηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι «αναγκαίες και υπερώριμες».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα εξεταστεί ο εξορθολογισμός των σχέσεων αλλά και οι διακριτοί ρόλοι μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους.

«Με την Συνταγματική Αναθεώρηση να επιτευχθεί η διεύρυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοσίων αγαθών, καθώς και η κατάργηση των προστατευτικών ρυθμίσεων για υπουργούς και βουλευτές που προσβάλλουν τους έλληνες πολίτες»

ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι μεγάλος στόχος του είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση να συμβάλει ουσιαστικά στην μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των κρατικών θεσμών, μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.