Πυρκαγιές Ιούλιος 2018. Η κυβέρνηση παραχωρεί συνέντευξη τύπου για να εξηγήσει πως φτάσαμε στις καταστροφές των πυρκαγιών. Μέχρι εκείνη την ώρα έχουμε μετρήσει 83 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενους. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας και οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η κυβέρνηση δήλωσε «περήφανη» για την προσπάθεια που έγινε στις φονικές πυρκαγιές και επικαλέστηκε τους ισχυρούς ανέμους και την καθυστερημένη αναχώρηση των κατοίκων, ενώ σε αντιφάσεις υπέπεσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος κ. Σωτήρης Τερζούδης.

Ακούστηκαν απαντήσεις όπως:

Δε θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό.

αναφορικά με την .

Ο κ. Τόσκας αποκάλυψε ότι είχαν κλείσει τα αεροδρόμια της Τανάγρας και της Ελευσίνας και ότι σκέφτονταν τη χρησιμοποίηση του Ελ. Βενιζέλος, πριν ξανανοίξουν, με ανέμους 11 μποφόρ.

Σε ένα σημείο στη συνέντευξη τύπου ο αρχηγός της πυροσβεστικής απαντά σε δημοσιογράφο για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Επικαλέστηκε ξανά τους ισχυρούς ανέμους με αλλαγές της φοράς και τις πολλαπλές εστίες φωτιάς. Σε εκείνο το σημείο φαίνεται ο κ. Τζανακόπουλος να (χαμό)γελάει.

Το χαρακτηριστικό βίντεο:

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.