Συνολικά 828 μαθητές της Ηπείρου από το σύνολο των 42 χιλιάδων περίπου δεν προσήλθαν στις σχολικές αίθουσες μετά τα self test που έγιναν ώστε η επιστροφή να γίνει με ασφάλεια. Εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι από τους μεγαλύτερους που καταγράφονται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κατάσταση ωστόσο όπως εκτιμά η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης δείχνει ελεγχόμενη.

Οι μαθητές ανήκουν στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι περισσότεροι προέρχονται από το νομό Ιωαννίνων στον οποίο άλλωστε βρίσκεται πάνω από το 40% του συνολικού μαθητικού πληθυσμού της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει μέχρι νωρίς το μεσημέρι η Περιφερειακή Διεύθυνση έξι τμήματα σχολείων τίθενται σε αναστολή λειτουργίας.

Πρόκειται για πέντε τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και ένα της Πρωτοβάθμιας Θεσπρωτίας. Ουσιαστικά αφορούν σε μονοθέσια σχολεία ορεινών περιοχών, όπου είναι θετικοί στον κορωνοϊό οι εκπαιδευτικοί.

«Εάν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση» σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης.

Ανέφερε ότι ήδη έχει γίνει η καταγραφή των κενών στα σχολεία λόγω νόσησης των εκπαιδευτικών και έχει κατατεθεί αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να γίνουν διορισμοί για την κάλυψή τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.