ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ: Μετά την επιστολή η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή της υπουργικής απόφασης, προσθέτοντας μία ακόμη παράγραφο, στην οποία επισημαίνεται ότι δυνατότητα ένταξης στο επίδομα μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ myBusinessSupport έχουν και οι εταιρείες με έναρξη εργασιών μετά την 1-10-2018 και οι οποίες δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός.

Ο νομοθέτης προσπαθεί να αποκλείσει επιχειρήσεις που είναι πιθανώς ανενεργές ή ίσως οχήματα φορολογικής εξοικονόμησης και απαιτεί να υπάρχουν κέρδη στο παρελθόν που χάθηκαν, ώστε να δώσει την επιδότηση.

Ομως, θα έπρεπε από το μέτρο να μην εξαιρούνται νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν έχουν έσοδα, διότι απλά βρίσκονται στην πλέον ευάλωτη περίοδο της επένδυσής τους σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό.

800 ΕΥΡΩ: Επίδομα, Αγίου Πνεύματος Αργία με ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΕΑ ΕΦΚΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζεται, η κυβέρνηση τιμωρεί τις πλέον ευάλωτες και ελπιδοφόρες επιχειρήσεις που είναι οι λεγόμενες startups και απλώς είχαν την ατυχία να επενδύσουν λίγο πριν από την κρίση, δηλαδή κατά το τέλος του 2018 και ολόκληρο το 2019.

Τη δυνατότητα να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ έχουν και οι επιχειρήσεις που δήλωσαν μηδενικά έσοδα κατά το 2018. Αν και η αρχική απόφαση εξαιρούσε τις ανωτέρω επιχειρήσεις, η κυβέρνηση ενέταξε τελικά και τις εταιρείες με μηδενικά έσοδα οι οποίες πλήττονται από την πανδημία.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από επιστολή προς την «Κ», η οποία εστιάζει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις που επιχειρούν να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.