Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Μάρτυρος Καλλιόπης και εορτάζεται η Ανακομιδή των λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου.

Η Αγία Καλλιόπη έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα μ. Χ., στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της. Απέρριπτε κάθε πρόταση γάμου, γιατί είχε αφιερώσει απόλυτα τη ζωή της στο νυμφίο Χριστό, τη διδασκαλία του Θείου Λόγου και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της.

Στο σκληρό διωγμό που εξαπέλυσε ο φοβερός διώκτης των χριστιανών Δέκιος, η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα, ο οποίος θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να τη δελεάσει και να τη σύρει στην ειδωλολατρία. Όμως η Αγία, με ηρωική σταθερότητα, εμμονή και αγωνιστικό φρόνημα, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό, το μοναδικό Σωτήρα και Λυτρωτή. Εξοργισμένος ο τύραννος διέταξε και τη μαστίγωσαν ανελέητα. Κατόπιν, δέχθηκε πολλά βασανιστήρια και τελικά την αποκεφάλισαν, χαρίζοντας της την ουράνια και άφθαρτη δόξα.

Μέσα στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας, βρίσκονται πολλές και θαρραλέες γυναίκες, όπως η Αγία Καλλιόπη, που έδωσαν και δίνουν και σήμερα την καλή μαρτυρία. Πολλές φορές και με το ίδιο το αίμα τους, με πίστη στη δύναμη του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.