Εκλογή Μητροπολίτη Μάνης

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, εκτάκτως, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες -και όπως είχε γράψει πριν από λίγες ημέρες ο «Λακωνικός Τύπος»- στη συνεδρίαση της Πέμπτης (8/2) αναμένεται να γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης, ο οποίος θα κληθεί να αναπληρώσει το κενό του μακαριστού Μητροπολίτη, κυρού Χρυσοστόμου.

Στη Μάνη επικρατεί κινητικότητα για το θέμα της ανάδειξης του νέου ιεράρχη, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει διευρυμένη στήριξη προς το πρόσωπο του αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκου, εκφρασμένο και επίσημα από το ΔΣ Αν. Μάνης. Ενδιαφέρον για το αξίωμα του Μητροπολίτη Μάνης έχουν εκφράσει και άλλοι πρεσβύτεροι που έλκουν την καταγωγή του από τη Μάνη -και όχι μόνο- ενώ την υποψηφιότητά του έχει δηλώσει και ο αρχιμανδρίτης π. Ιλαρίων Σιώκος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Σάββατο (20/1) και ώρα 18:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση με σκοπό τη ενημέρωση και την υποβολή προτάσεων από πολίτες αναφορικά με την εκλογή του νέου Επισκόπου Μάνης.

Πάντως, δημοσιεύματα φέρνουν τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου, ο οποίος είναι γραμματέας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου, ως επικρατέστερο να διαδεχθεί τον Μακαριστό κυρό Χρυσόστομο στη Μητρόπολη Μάνης.

lakonikos.gr

Το Ψήφισμα

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.