ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

«Με την ταπείνωση και την αγάπη θα καταφέρουμε την καλή σχέση του ποιμένα με το ποίμνιο και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του ποιμαντικού έργου» αυτό ήταν το βασικό πόρισμα της 7η Ιερατικής Σύναξης της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, που πραγματοποιήθηκε, με τη βοήθεια του Θεού και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Κατασκηνώσεως του Κασίκιζι, που συνήλθε από 29/5-1/6, με την προεδρεία του Θεοφιλ. Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου και την συμμετοχή και των 54 κληρικών της Επισκοπής.
Γενικό τίτλο η Σύναξη είχε: Ο ΙΕΡΕΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, σύμφωνα με την προτροπή του Απ. Παύλου «έργον ποίησον ευαγγελιστού» (Β΄Τιμ. 4, 5).

Καθημερινά τελούντο οι Ιερές Ακολουθίες και Θεία Λειτουργία, όπου διακονούσαν οι Ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής.
Την πρώτη μέρα 29/5 έγινε υποδοχή των κληρικών κσι τελέσθηκε ο Αγιασμός από τον Θεοφ. Επίσκοπο στο Ναό των Αγίων Πάντων Κασίκιζι.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος καλωσόρισε τους κληρικούς και μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάστου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου. Στη πρώτη εισαγωγική ομιλία του ο Επίσκοπος έκανε ανακοινώσεις με βασικά τρέχοντα θέματα της ζωής της Επισκοπής: 1. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ, 2. ΟΙ ΕΝΟΡΙΕΣ 3. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΣΙΚΙΖΙ, 4. ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ 5. ΙΕΡΑΠΟ ΣΤΟΛΗ.

Την Τρίτη 30/5 στη βασική ομιλία του ο Επίσκοπος είχε θέμα: «Το ποιμαντικό, διδακτικό και λειτουργικό έργο του Ιερέως». Όλοι οι κληρικοί συμμετείχαν στην οικοδομητική συζήτηση.

Το απόγευμα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδ. Παύλος Καγκόμα μίλησε για την «Η διοίκηση της Ενορίας». Στο διάλογο που ακολούθησε ο Επίσκοπος τόνισε το Βασιλικό αξίωμα του Ιερέως, που είναι συνέχιση του Βασιλικού αξιώματος του Χρι στού. Χαρακτηριστικές αρετές-προσόντα για την διοίκηση της Ενορίας είναι η ανδρεία και η αγάπη. Πηγή η ανδρείας και της αγάπης, κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, είναι αυ τος ο Σωτήρας Χριστός και αντλεί ο ποιμένας από την προσωπική κοινωνία μαζί Του με την πίστη και την προσευχή.

Την Τετάρτη 31/5 πάνω στο Γενικό θέμα: ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ οι Ιερείς εισηγήθηκαν τα θέματα: ο π. Καλλίνικος Rweyemamu «TA ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ», ο π. Θωμάς Shuza «H ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ», ο π. Ιερώνυμος Mtasigkwa «ΙΕΡΑΠΟΣΤΟ ΛΗ», ο π. Ματθίας Nestory «Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ», ο Γιάννης Tumba «Η ΝΕΟΛΑΙΑ», ο π. Λουκάς Bahati «H ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ», ο π. Εφραίμ Alfred «ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ» και ο π. Ιωάννης Jakobo «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ».

Την Πέμπτη 1/6 τελέσθηκε Ιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο Επίσκοπος Χρυσόστομος και συμμετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι.

Και ολοκληρώθηκε η Ιερατική Σύναξη με το Γενικό Θέμα: Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, που εισηγήθηκαν οι ιερείς με επί μέρους θέματα: ο π. Θεόδωρος Kayu ngi «Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ», ο π. Σωφρόνιος Kulwa «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ», ο π. Στέφανος Rushenya «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ» και ο π. Ελευθέριος Nchunguye «ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ».

Όλοι δόξασαν τον Τρισάγιο Θεό και επέστρεψαν έμπλεοι χάριτος και μετά χαράς μεγάλης στις Ενορίες τους για την συνέχιση του ποιμαντικού έργου και προώθηση της Ορθοδοξίας στην Τανζανία με την εξάσκηση της Ιεραποστολής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.