Καρδίτσα: Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο και προστάτη άγιο της πόλεως της Καρδίτσας, ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2023.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπελογκραντσίκ κ. Πολυκάρπου και του οικείου Ποιμενάρχου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου Ιησού και στον Προστάτη Άγιο της Θεσσαλιώτιδος ο οποίος επιτελεί διαρκώς θαύματα προς τον λαό του Θεού.

Ακολούθησε, η λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνος και της τιμίας κάρας του Αγίου Σεραφείμ μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.