Οι δρομείς, ανάμεσά τους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές, τρέχουν στο κέντρο της πόλης - Νικητής στους άνδρες ο Γιάννης Κρέκας με χρόνο 34.43, ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Μαρία Ντάνου (44.40).

Με περισσότερες από 4.500 εγγραφές δρομέων διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το 5ο Olympic Day Run, που αποτελεί ακόμη μία σπουδαία διοργάνωση δρόμου στο κέντρο της πόλης.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με τον δρόμο των 10.000 μέτρων, στον οποίο συμμετέχουν Ολυμπιονίκες (ανάμεσά τους οι Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή, Κατερίνα Θάνου, Τασούλα Κελεσίδου και Λευτέρης Κόνσολας), Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και ελεύθεροι αθλούμενοι. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ αργότερα θα διεξαχθούν οι αγώνες των 5.000 μέτρων και των 1.500 μέτρων, με ώρες εκκίνησης τις 19:45 και τις 21:00, αντίστοιχα.

Πριν την εκκίνηση, οι Ολυμπιονίκες φωτογραφήθηκαν με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιο Αγγελούδη και τη διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης Κυριακή Ουδατζή.

Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε με την πιστολιά του αφέτη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τις καιρικές συνθήκες, πάντως, να καθιστούν δύσκολο το έργο των δρομέων. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο στις δηλώσεις του για μία μεγάλη γιορτή στην πόλη, που εκπέμπει τις υψηλές αξίες του Ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, ενώ συνεχάρη συμμετέχοντες, εθελοντές και διασώστες.

Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Γιάννης Κρέκας με χρόνο 34.43, με δεύτερο τον Μανώλη Χατζηνικολάου (36.42) και τρίτο τον Σάββα Αργυρόπουλο (37.29).

Αντίστοιχα, στις γυναίκες στην πρώτη τριάδα τερμάτισαν κατά σειρά οι Μαρία Ντάνου (44.40), Κατερίνα Καρακουλάκη (44.50) και Γεωργία Στεφάνου (45.27).

Μετά την ολοκλήρωση των 10.000 μέτρων ακολούθησαν οι βραβεύσεις στους τρεις πρώτους νικητές και οι καθιερωμένες φωτογραφίες με τους επίσημους που τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση μεταξύ των οποίων οι Άγγελος Χαριστέας, Λευτέρης Κακιούσης και Σπύρος Γιαννιώτης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.