Με την Χάρη του Θεού, σήμερα Δευτέρα 10 Μαίου 2021, διοργανώθη το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, του οποίου προστάτης, κατόπιν προτάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου, ανεκηρύχθη το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης.

Προ της ενάρξεως του Συνεδρίου ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεων των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων εις την Ιερά Μητρόπολη.

Την εναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Σεβ. Μητροπολίτης και εν συνεχεία προσκάλεσε εις το βήμα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βασιλειάδη, Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομοτηνής, ο οποίος ωρίσθη Κεντρικός ομιλητής του εφετεινού Γενικού Συνεδρίου.

Εις την μεστή και εμπεριστατωμένη ομιλία του ο ομιλητής ανεφέρθη εις τον οσιακό βίο, την πολυδιάστατη δράση και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Στ΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του Αδριανουπολίτου, με ιδιαιτέρα μνεία εις τα θαυμαστά γεγονότα που ακολούθησαν του μαρτυρικού τέλους και τα έως σήμερα θαύματα του Αγίου.

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως επικοδομητική ομιλία, αντιλλάγησαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ευχόμενος εις άπαντας τους κληρικούς υγεία και τον θείο φωτισμό και εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο να διεξαχθή υπό ομαλές συνθήκες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.