Στα 58 χρόνια από την ανεξαρτησία της Ουγκάντας αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος.

Ο Θεοφιλέστατος κάλεσε τους Ορθόδοξους πολίτες να εστιάσουν στο ευαγγελικό μήνυμα του Χριστού τονίζοντας τη σημασία της πίστεως και τον ρόλο της Εκκλησίας στην ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας πως δεν αρκεί μόνο να λέμε ότι πιστεύουμε, αλλά θα πρέπει αυτό να το πράττουμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

«Καθώς δοξάζουμε τον Θεό και γιορτάζουμε τα 58 χρόνια ανεξαρτησίας ως έθνος, εκτός από την ανάγκη της σκληρής εργασίας για οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα, ως Ουγκάντα πρέπει επίσης να εστιάσουμε στο να γίνουμε πιο πολιτισμένοι άνθρωποι / άτομα, να είμαστε πιο άνθρωποι, και η Εκκλησία είναι εδώ και δίνει την απάντηση και τον τρόπο, που είναι το Ευαγγέλιο μήνυμα του Κυρίου και Θεού Ιησού Χριστού. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ανεξαρτησία και η ευτυχία μας θα βρεθούν όχι μόνο λέγοντας με το στόμα ότι πιστεύουμε στον Θεό και πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί, αλλά κάνοντας το θέλημα του Θεού και να ζούμε σύμφωνα με όσα λέμε ότι πιστεύουμε», αναφέρει.

Η Ουγκάντα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Βρετανία τις 9 Οκτωβρίου 1962, αλλά παρέμεινε μέλος της Κοινοπολιτείας των Εθνών. Στις πρώτες εκλογές μετά την ανεξαρτησία, κέρδισε η συμμαχία ανάμεσα στο Λαϊκό Κογκρέσο της Ουγκάντας (UPC) και το Καμπάκα Γιέκα (KY), τα οποία σχημάτισαν την πρώτη κυβέρνηση με εκτελεστικό πρωθυπουργό τον Μίλτον Ομπότε, ενώ ο Μπουγκάντα Καμπάκα (βασιλειάς) Μουτέσα Β΄ κατέλαβε την εν πολλοίς εθιμοτυπική θέση του προέδρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.