Άγιος Νικόλαος Θων: Ένα σημαντικό πολιτιστικό μνημείο ο Άγιος Νικολάος Θων (Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας) αποδόθηκε στο κοινό ανήμερα της εορτής του, με την αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης και αισθητικής αναβάθμισης.

550.000 ευρώ, από το ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 για την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Θων- Οι εργασίες, κόστους 550.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Περιφερειακό Πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και υλοποιήθηκαν από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι ο ναός αποτελεί σπάνιο δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και με τις εργασίες συντήρησης αποκαλύφθηκε ο αρχικός γεωμετρικός διάκοσμος και οι τοιχογραφίες, ενώ αποκαταστάθηκαν τα ξύλινα παράθυρα, η θύρα και τα περίτεχνα βιτρώ, που λέγεται ότι έφερε ο Θων από τη Ρωσία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στο βαρύ πολιτιστικό πρόσημο του ναού επισήμανε ότι «στις προτεραιότητες της Περιφέρειας εντάσσεται η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα ανάδειξης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής και σ΄αυτό το πλαίσιο έχουμε εντάξει στο ΠΕΠ Αττικής μία σειρά σημαντικών έργων πολιτισμού».

Ένα σημαντικό πολιτιστικό μνημείο ο Άγιος Νικολάος Θων (Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας) αποδόθηκε στο κοινό ανήμερα της εορτής του, με την αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης και αισθητικής αναβάθμισης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.