ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Από σήμερα ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές για τον μηχανισμό «Συν – Εργασία» στους μισθωτούς που εντάχθηκαν σε αυτόν το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου.

Την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουλίου έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων της Β φάσης από τους εργοδότες.

Η ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων της Β’ φάσης στο σύστημα Εργάνη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή των εργαζόμενων από το κράτος, ήτοι το 60% του μισθού που χάθηκε λόγω της μείωσης του ωραρίου εργασίας.

Στα τέλη της εβδομάδας, δηλαδή προς την Παρασκευή 31 Ιουλίου, αναμένεται να καταβληθεί στις επιχειρήσεις από το κράτος η αναλογία του δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων κατά την περίοδο του lockdown.

Το ποσό αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τόσο τις αποδοχές εργαζομένου όσο και τις αναλογούσες εισφορές και κρατήσεις.

Εβδομάδα λήξης των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων για τις ειδικές αποζημιώσεις ύψους έως 534 ευρώ, που αφορούν τις αναστολές συμβάσεων που ίσχυσαν τον Ιούνιο, είναι η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Σήμερα, Δευτέρα, 27 Ιουλίου λήγει η προθεσμία τόσο για εργοδότες όσο και εργαζόμενους, που θέλουν να δηλώσουν ή να προχωρήσουν σε ορθές επαναλήψεις αναστολών συμβάσεων εργασίας μηνός Ιουνίου.

Οι αιτήσεις γίνονται στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και είναι απαραίτητες για εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του προηγούμενου μήνα.

Όσο για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο ή και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον Ιούνιο, αυτοί οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση μόνο αν θέλουν να τροποποιήσουν στοιχεία όπως για παράδειγμα το ΙΒΑΝ.

Περιθώριο έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου έχουν οι εποχικοί εργαζόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις, είτε γιατί δεν έχουν ακόμη επαναπρολσηφθεί, είτε γιατί επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και κατά συνέπεια δικαιούνται για κάποιο διάστημα, ειδική αποζημίωση.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εποχικών που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Ιουνίου και στη συνέχεια η σύμβασή τους τέθηκε σε αναστολή.

Αυτοί, θα πρέπει να κάνουν μονομερή σύμβαση για το διάστημα της μη πρόσληψης και δεύτερη δήλωση, μετά τον εργοδότη τους, για το διάστημα που ισχύει η αναστολή σύμβασης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.