Η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους δεν εργάστηκαν τον Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10 έως 12 Αυγούστου

Για την αναστολή εργασίας που αφορούν στον μήνα Ιούλιο, η προθεσμία που έχει δοθεί για την κατάθεση των αιτήσεων είναι από τις 10 έως τις 24-25 Αυγούστου, οπότε η καταβολή των χρημάτων αναμένεται ενδεχομένως τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού θα πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία από τις αρχές.

Οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας κατά τον Αύγουστο, οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, για αναστολές του μήνα Σεπτεμβρίου, η αποζημίωση θα δοθεί από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου, εφόσον οι αιτήσεις υποβληθούν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επιπροσθέτως, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε πως θα επιτρέψει σε επιχειρήσεις των συγκεκριμένων κλάδων να θέσουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, εργαζόμενους και τον μήνα Αύγουστο. Οι αιτήσεις για τον συγκεκριμένο μήνα θα υποβληθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Η κατάθεση των αιτήσεων

Με τη σημερινή ημέρα να αποτελεί και την τελευταία ημέρα για την κατάθεση των αιτήσεων από εργοδότες και εργαζόμενους που δεν εργάστηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο, οι πληρωμές θα γίνουν σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 10 έως 12 Αυγούστου.

Για τις αναστολές εργασίας που αφορούν στον μήνα Ιούλιο, εργοδότες και εργαζόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους από τις 10 έως τις 24-25 Αυγούστου.

Με τη βασική προϋπόθεση πως οι αιτήσεις κατατίθενται εμπρόθεσμα, δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού περί αναστολής εργασίας θα πληρωθούν.

Με το καθεστώς αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του αθλητισμού και του πολιτισμού, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού, τα κατεβασμένα ρολά συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά σε πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα.

Έτσι, είναι πολλοί και οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, αναμένοντας την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που παραχωρεί η κυβέρνηση ως οικονομική ενίσχυση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.