Η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου τίμησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, σήμερα Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, για την 53η επέτειο της εις Επίσκοπον Χειροτονίας του, η οποία έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, στην ένδοξη και ηρωική πόλη της Τρίπολης, την 24η Νοεμβρίου 1968.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ιερούργησε με απλότητα και κατάνυξη στον περικαλλέστατο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Κύμη με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο, εφημέριο του ιερού ναού, τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βαρσάμο, εφημέριο ενορίας Μονοδρίου και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε και συμπροσευχομένων του Πρωτοσύγκελλου Πανοσ. Αρχιμ. Νικοδήμου Πόγκα, του Πανοσ. Αρχιμ. Νικοδήμου Γιαννακόπουλου, Ηγουμένου Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών-Αχλαδερής και Γέροντος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης και ιερέων από όμορες ενορίες.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννου Αντωνίου, έγγαμου και πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με την παρουσία της οικογένειας του νεόφυτου διακόνου.

Πριν την απόλυση, τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ προσφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας, ο οποίος εξ ονόματος κλήρου και λαού με λόγους ευχαριστήριους και εγκωμιαστικούς ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο για την επέτειο του, εκφράζοντας την απεριόριστη ευγνωμοσύνη και σεβασμό προς το πρόσωπο του επισκόπου.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την επέτειο της χειροτονίας του, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες προς τους πιστούς και ιερείς, που συμμετείχαν λειτουργικώς και προσευχητικώς και τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Τα ιερά αναλόγια διακόνησαν εκ δεξιού χορού οι κ. Ευάγγελος Στάμου, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης, ο Ευάγγελος Κόλλιας, Πρωτοψάλτης του ναού και εξ αριστερού ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Βαρσάμος, εφημέριος ιερού ναού Αγίας Τριάδος Κονιστρών με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας, Δημήτριο Πετρογιάννη.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου, οι πιστοί με τάξη και τηρούντες επ´ακριβώς τα μέτρα υγιειονομικής προστασίας ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο για την επέτειο της χειροτονίας του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.