Για μια ακόμη χρονιά με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου η Ιερά Μητρόπολή μας, με την ευκαιρία της λή­ξεως των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, πραγμα­τοποίησε την Τρίτη 17 Απριλίου μονοήμερη προσκυ­νη­ματική εκδρομή σε Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Από νωρίς το πρωί 10 λεωφορεία με περίπου 500 προσκυνητές και 40 ιερείς από ολόκληρη την Φθιώτιδα ξεκίνησαν για τον προορισμό τους. Της πομπής προηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Με μία ενδιάμεση στά­ση οι προσκυνητές έφτασαν στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού όπου ανέμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής με επικεφαλής την οσιωτάτη Καθηγουμένη Ειρήνη, οι οποίοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Στη συνέχεια στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία κατά το Μοναστηριακό τυπικό στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους προσεφώνησε και καλωσόρισε τον Ποιμενάρχη μας και τους προσκυνητές.

Ο Ποιμενάρχης με τη σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο και την αδελφότητα για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που επεφύλαξαν σε όλους τους προ­σκυ­νη­τές. Σημείωσε επίσης το σπουδαίο πνευ­μα­­τικό και ιε­ρα­­πο­στολικό έργο που επιτελεί η Αδελφότητα και ευχήθηκε ο Θεός να τις ενισχύει στην διακονία τους.

Τέλος αναφέρθηκε στην ωφέλεια που προκύπτει από την συμ­μετοχή μας στις προσκυνη­ματικές εκδρομές και τόνισε την ανα­γκαιό­τη­τα συμμετοχής των πιστών στη μυστηριακή και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας.

Όλοι εθαύμασαν το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελούν οι Μο­ναχές και την άοκνη φροντίδα τους για την ευπρέπεια και τάξη της Μονής.

Δεύτερος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού. Εκεί οι προσκυνητές έγιναν δέκτες της αγάπης και της φιλοξενίας της μικρής αδελφότητος. Τις ευχαριστίες όλων εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος προς την Οσιωτάτη Καθηγουμένη και την Ιερά Αδελφότητα, στις οποίες ευχήθηκε να έχουν πλουσία την Χάρη του Αναστάντος Χριστού.

Ακολούθως οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στο Επισκοπείο της Κατερίνης, όπου επισκέφθηκαν τον ασθενούντα Μητροπολίτη πρώην Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο.

Το μεσημέρι οι προσκυνητές, δέχθηκαν την αβραμιαία φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου σε κέντρο συνεστιάσεως της Κατερίνης. Κατά την διάρκεια του γεύματος συνόδευε η Βυζαντινή και Παραδοσιακή ορχήστρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους με παραδοσιακά και τοπικά τραγούδια. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος εξέφρασε και πάλι τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Κίτρους κ. Γεώργιο για την εγκάρδια φιλοξενία και τον εκάλεσε στο άμεσο μέλλον να επισκεφθεί με πιστούς της Μητροπόλεώς του τα Ιερά Προσκυνήματα της Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε και πάλι τον Σεβασμιώτατο που η εφετινή εκδρομή των Κύκλων πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολή του και προσέφερε στον Ποιμενάρχη μας, στους Ιερείς και όλους τους προσκυνητές αναμνηστικά δώρα.

Ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος σε όλες τις Μοναχές, στη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, στα παιδιά της παραδοσιακής ορχήστρας και στους υπάλληλους του κέντρου, προσέφερε το βιβλίο του «Το τέλος του Αθανασίου Διάκου» και το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Τελευταίος προορισμός ήταν Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Εκεί οι προσκυνητές δέχθηκαν την φιλοξενία Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου π. Μαξίμου και της αδελφότητος, προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου και άλλα Ιερά Λείψανα και εθαύμασαν τα εκθέματα του Κειμηλιαρχείου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής ένας Πατέρας της Μονής έκανε αναφορά στην ιστορία και την προσφορά της Μονής στο Έθνος και την Εκκλησία, ώστε σήμερα να αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μοναστήρια της Ελλάδος.

Αργά το απόγευμα οι προσκυνητές επέστρεψαν στη Φθιώτιδα. Γενική ήταν η ικανοποίηση όλων για τις ιερές εμπειρίες που εβίωσαν με την επίσκεψη στα Ιερά Προσκυνήματα της Πιερίας, αλλά και για την αδελφική επικοινωνία που είχαν με τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς και μεταξύ τους, η οποία εκτός των άλλων συνετέλεσε στη σύσφιξη της ενότητος των μελών και στην καλλιέργεια μίας καλής κατά Θεόν επικοι­νω­νίας.

Επιστρέφοντας στην πόλη της Λαμίας ο Σεβασμιώτατος με επιστολή του ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, δια την, πηγαία, εντυπωσιακή και Αβραμιαία φιλοξενία που επεφύλαξε προς τον Ποιμενάρχη μας, τους 500 λαϊκούς προσκυνητές και ιερείς.

500 Φθιώτες στη Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης

500 Φθιώτες στη Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης

500 Φθιώτες στη Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης

500 Φθιώτες στη Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης

500 Φθιώτες στη Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης

500 Φθιώτες στη Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.