5 Μαΐου 1998, εκοιμήθη ο πατήρ Κωνσταντίνος Τζούρος, ο Παπά-Κώστας, ο Παπάς μας, ο Σμυρνιός Παπάς, ο στύλος της Ενορίας των 12 Αποστόλων.

Χειροτονήθηκε το 1941 και υπηρέτησε για μισό αιώνα συνέχεια, με μεγάλο ζήλο και μεγάλη αγάπη προς τον Θεό, την Εκκλησία και τους πιστούς της Ενορίας του.

Ήταν ο Παπάς που ξεκίνησε το Κατηχητικό και ο πρωτοστάτης στην κατασκευή του Ιερού ναού. Ο Παπάς με την βροντερή και αυστηρή φωνή, που πάντρεψε τα περισσότερα ζευγάρια και βάπτισε τα περισσότερα παιδιά του Συνοικισμού, ο Παπάς που ήθελε η Εκκλησία να είναι πάντα καθαρή, πάντα τακτοποιημένη και όλα ακολουθούσαν τα Μικρασιάτικα ήθη και έθιμα.

Πάντα θα τον θυμάμαι την Μεγάλη Εβδομάδα, που ζούσε τα Άγια-Πάθη, τοσο ζωντανά και με γεμάτη την καρδιά του πίστη και αγάπη. Τα δάκρυα που γέμιζαν το πρόσωπό του την ώρα που έλεγε το

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…

Μεταξύ του Πέμπτου και Έκτου Ευαγγελίου κατά την Ακολουθία των Παθών ψέλνεται ο Ύμνος «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» ενώπιον του Εσταυρωμένου στο μέσο του Ναού. Δείτε στο βίντεο παρακάτω τον ύμνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου».

Δεν θα ξεχαστούν πιστεύω από κανέναν. Η τρεμάμενη φωνή του και τα βουρκωμένα μάτια του, όταν έβγαινε με τον Εσταυρωμένο έξω στον Ναό, καθώς και στην ανάγνωση του Δωδέκατου Ευαγγελίου… πιστεύω ότι δεν θα ξεχαστούν ποτέ… και όλοι όσοι είμαστε εκεί, κλαίγαμε σαν να ήταν μια πραγματική κηδεία!

Διαβάστε και δείτε τα 12 Ευαγγέλια, ολόκληρη την Ακολουθία των Αγίων Παθών.

Η ευχή του και η ευλογία του ας μας συντροφεύουν!

Ευαγγελία Νοδάρα

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.