Γράφει η Μητρόπολη Διδυμοτείχου.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Συνάντηση Χορωδιών, το διήμερο 21 και 22 Απριλίου ε.έ., στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμη του πολιούχου και εφόρου της πόλεως Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Το εσπέρας της πρώτης ημέρας παρουσιάσθησαν η Μικτή Χορωδία Αρναίας, η Χορωδία ″Εύμολπος″ Κομοτηνής και η Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου και το μεσημέρι της επομένης οι παιδικές χορωδίες της ΔΗΚΕΠΑΟ Ορεστιάδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου ″Τα Δίδυμα Τείχη″ και του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ″Εν Λευκώ″.

Η πρωτοβουλία αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως εντάσσεται στην προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Καρπός αυτής της δράσης είναι η αναβίωση της Μαντολινάτας στο Σουφλί, ύστερα από διακοπή της λειτουργίας της για πολλές δεκαετίες.

Σήμερα, υπό την διεύθυνση του Μουσικού Δημοσθένη Αρχοντούλη, από το Σουφλί, η Εκκλησιαστική πλέον Μαντολινάτα στελεχώνεται από 40 περίπου πρόσωπα και έχει να επιδείξει μία πολύ αξιόλογη παρουσία, η οποία σε κάθε εμφάνισή της αποσπά τα ευμενή σχόλια των μουσικοφίλων ακροατών της.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ιω. Τσιόπλος και πολυπληθές ακροατήριο.

4η Συνάντηση Χορωδιών στο Σουφλί

4η Συνάντηση Χορωδιών στο Σουφλί

4η Συνάντηση Χορωδιών στο Σουφλί

4η Συνάντηση Χορωδιών στο Σουφλί

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.