Το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής, 3 Ιουνίου 2023, στα Ασπρόγεια, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Πέτρου Βολιώτη, κατά σάρκα πατέρα του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος και Καστορίας κ. Καλλίνικος, και συμπροσευχήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο για την σημασία των προσευχών υπέρ των κεκοιμημένων.

Μαζί με τον αείμνηστο Πέτρο Βολιώτη μνημονεύθηκε και ο θείος του Χρήστος, με τον οποίο συνδέονταν και πνευματικά και ο Θεός τους πήρε μαζί την ίδια ημέρα, καθώς και όλοι οι κεκοιμημένοι του χωριού, καθότι ήταν Ψυχοσάββατο.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος προσεφώνησε τους δύο Ιεράρχες, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, και ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους και εξύμνησε την σημασία της θείας Λειτουργίας όπου γίνεται σύναξη ζώντων και κεκοιμημένων, κάτι που υπερβαίνει κάθε σύγχρονη κοινωνική θεωρία.

Τα Ασπρόγεια είναι ένα από τα ηρωικά χωριά της επαρχίας όπου έδωσαν γενναίους αγωνιστές και μάλιστα κατά τον Μακεδονικό Αγώνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.