Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως. Στη Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ με συλλειτουργό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.Σεραφείμ, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και τη συμμετοχή πλειάδος κληρικών από την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και την Εκκλησία της Κύπρου.

Στον θείο λόγο που κήρυξε ο Σεβασμιώτατος τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως κ.Σεραφείμ, αναφέρθηκε ένα χαρακτηριστικό της Εκκλησίας που είναι η μνήμη. Μνήμη του Θεού, των Αγίων αλλά και των κεκοιμημένων. Ο Σεβασμιώτατος εστίασε την ομιλία του στη μορφή του μακαριστού κυρού Παύλου, τον οποίο περιέγραψε ως τον ανεπίφθονο επίσκοπο.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε τρισάγιο μπροστά από το μνήμα του μακαριστού.

Να σημειώσουμε επίσης ότι την παραμονή το απόγευμα, στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Επισκοπείου της Καστοριάς, τελέσθηκε η ακολουθία της Παννυχίδος για τον μακαριστό μητροπολίτη κυρό Παύλο, ο οποίος άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του περάσματός του τόσο στην Σιάτιστα όσο και στην Καστοριά, την οποία πολλαπλώς ευεργέτησε.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.Σεραφείμ , η Καστοριά οφείλει ευγνωμοσύνη στον μακαριστό κυρό Παύλο και για τον λόγο αυτό στο Ιερό Επισκοπείο της Καστοριάς θα υπάρχει πάντοτε η φωτογραφία του πίσω από την ακοίμητη κανδύλα των κεκοιμημένων και δίπλα στα υπόλοιπα μακαριστά προσφιλή πρόσωπα του Μητροπολίτου μας κ.Σεραφείμ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.