Σύμφωνα με την ορθόδοξη λατρεία μας, ο αδελφός μας Εφραίμ Μοναχός, θα παρουσιαστεί σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου, για τρίτη και τελευταία φορά ενώπιον του φοβερού Θρόνου του Κυρίου μας, όπου και ο Χριστός μας θα αποφασίσει αν ο πάτερ Εφραίμ θα τοποθετηθεί στα δεξιά ή τα αριστερά του Κυρίου μας μέχρι την Δευτέρα Παρουσία Του και την τελική Του κρίση.

Θαυμαστά γεγονότα:
Η κουρά του αδελφού μας Αντώνιου σε Εφραίμ Μοναχό, από την αδελφότητα της Ι.Μ. Αγίου Αντωνίου Αριζόνας, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εκτελέσεώς του, Τρίτη 7 Ιουνίου, που στο Άγιον Όρος πανηγυρίζουμε την 3η εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, Προστάτη μας και Αρχηγού του Τάγματος των Μοναχών.
Όταν προγραμματίστηκε η εκτέλεση του αδελφού μας Εφραίμ με τη θανατηφόρο ένεση, είχαν εκφραστεί πολλές αντιδράσεις για την ταλαιπωρία που θα περνούσε ο αδελφός μας μέχρι να πεθάνει, καθώς το συγκεκριμένο δηλητήριο κάνει περίπου 1 ώρα για να δράσει.
Δυστυχώς ο πάτερ Εφραίμ ήταν καθηλωμένος χρόνια σε καροτσάκι λόγω σοβαρότατης νευροεκφυλιστικής πάθησης στη σπονδυλική του στήλη, και η παραμονή του δεμένος στο φορείο για πάνω από μια ώρα, μέχρι να δράσει το δηλητήριο θα ήταν οδυνηρότατη.
Η ορθόδοξη πίστη μας όμως δε γνωρίζει λογική, καθώς «Όπου Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξης».
Για πρώτη φορά στην ιστορία των εκτελέσεων στην Αριζόνα, μαζί με τον αδελφό μας Εφραίμ Μοναχό, μπήκε στον θάλαμο εκτέλεσης και ιερομόναχος, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Αντωνίου, πατήρ Παΐσιος.
Ο πάτερ Εφραίμ βοήθησε τους εκτελεστές να βρούν την φλέβα του για να μπεί το δηλητήριο και μόλις ξάπλωσε στο φορείο, ο πάτερ Παΐσιος έβαλε το πετραχείλι του πάνω στο κεφάλι του αδελφού Εφραίμ, προσευχήθηκε θερμά όσο κυλούσε το δηλητήριο στις φλέβες του π. Εφραίμ, και μέσα σε απειροελάχιστα λεπτά, ο πάτερ Εφραίμ κοιμήθηκε εντελώς παραδόξως, απολύτως ήρεμα.
Με απίστευτη έκπληξη παραδέχθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι ότι ποτέ στην ιστορία των εκτελέσεων της Αριζόνας, δεν είδαν άνθρωπο να φεύγει από τη ζωή με τόσο γρήγορο και ήρεμο τρόπο.
Τις τελευταίες 39 ημέρες, ο αδελφός μας Εφραίμ πέρασε την διαδικασία του τελωνισμού της ψυχής του, όπως όλοι οι βαπτισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί, προσκύνησε τον Χριστό μας την 3η και την 9η μέρα, χωρίς όμως να γνωρίζει την ετυμηγορία του Βασιλέα των Όλων.
Ας θυμηθούμε τα λόγια της μυστικής ευχής του Χερουβικού, όταν κατά τη Θεία Λειτουργία τα Χερουβείμ κυκλώνουν την Αγία Τράπεζα:
«Συ γαρ μόνος, Κύριε ο Θεός ημών, δεσπόζεις των επουρανίων και των επιγείων, ο επί Θρόνου Χερουβικού εποχούμενος, ο των Σεραφείμ Κύριος…ο μόνος Άγιος και εν Αγίοις αναπαυόμενος..».
Ας ενώσουμε τις προσευχές μας, ώστε με τις ευχές του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας που στήριξαν τόσο τον Αντώνιο, του Γέροντά μας Ιωσήφ του Ησυχαστή και όλης της Αγίας Συνοδείας που αναπαύεται στα δεξιά του Κυρίου μας, η ψυχούλα του συκοφαντημένου αδελφού μας, Εφραίμ Μοναχού, να βρει την ανάπαυση που δεν βρήκε στην παρούσα βιοτή, και να αναπαυθεί στο Φως της Όντως Ζωής, μέχρι να ανοίξει για όλους μας η Βασιλεία των Ουρανών, εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν +

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.