Το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μετέβησαν στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης, στο Κρυονέρι Κορινθίας, όπου και τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, συμπροσευχόμενου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, του και Πνευματικού πατρός της Αδελφότητος, και στην συνέχεια το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας και Καθηγούμενης γενομένης της Ι. Μονής, Χριστονύμφης (κατά κόσμον Χρυσάνθης) Λαδακάκου, και αφού ήδη είχαν επισκεφθεί την Ι. Μονή, την 22αν φθίνοντος μηνός προκειμένου να στηρίξουν, να παρηγορήσουν και να συζητήσουν με την ολομέλεια της Ι. Αδελφότητος τα της διαδοχής.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος αρχικά στον εορταζόμενο Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, μη παραλείποντας φυσικά να εξάρει την προσφορά της μακαριστής Γερόντισσας Χριστονύμφης στην αναγέννηση και ανακαίνιση της Ι. Μονής, ιδιαιτέρως μετά την ολοσχερή καταστροφή αυτής από τους σεισμούς του 1981, και στην Τοπική μας Εκκλησία γενικότερα.

Η μακαριστή δίδαξε με την ταπείνωση, την απλότητά της αλλά και την εν Χριστώ βιωτή της τον Μοναχικό βίο στην αδελφότητα της Ι. Μονής. Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε στους παρισταμένους Πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν και η Βουλευτής Κορινθίας κ. Μαρία – Ελένη Σούκουλη και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, την ομόθυμη βούληση της Ι. Αδελφότητας για την διάδοχη κατάσταση της Ι. Μονής, την οποία σεβάσθηκε, διορίζοντας την Μοναχή Νεκταρία (κατά κόσμον Δήμητρα) Ρήγα, ως Ηγουμένη της Ι. Μονής με την προτροπή και την ευχή να συνεχίσει το πνευματικό έργο της μακαριστής Γερόντισσας Χριστονύμφης.

Ας είναι η μνήμη της αιωνία!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.