ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ : Έζησε κατά τους χρόνους του Αυτοκράτορα Μαξιμιανού και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη Διοσκόρου, ο οποίος ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως.

Όταν ο πατέρας της πληροφορήθηκε ότι η κόρη του ήταν χριστιανή, την παρέδωσε στον τοπικό άρχοντα Μαρκιανό κατηγορώντας την για την πίστη της.

Όταν ανακρίθηκε, η Αγία ομολόγησε με παρρησία την πίστη της τον Χριστό.

Μετά από φρικτά βασανιστήρια διεπομπεύθη γυμνή στην πόλη και τέλος σφαγιάσθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα!

Τη στιγμή όμως που είχε επιτελέσει το έγκλημα του, έπεσε νεκρός, χτυπημένος από κεραυνό.

Τα Άγια Λείψανα της Αγίας διαφυλάχτηκαν στην Κωσταντινούπολη μέχρι τον 11ο αιώνα και στη συνέχεια στο Ναό του Αγίου Μάρκου στην Ρώμη.

Το 2003, ενέργειες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου δόθηκε μέρος των Λειψάνων της στην Εκκλησία της Ελλάδος.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 18.00. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 20η ημέρα.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελείται την εσπέρα ανήμερα της εορτής προς διευκόλυνση παρουσίας των πιστών στον Ιερό Ναό τις καθημερινές κατά το Άγιο και Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων. Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Αγίας Βαρβάρας θα τελεστεί κανονικά στις 07.30 το πρωί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.