Στη Ρωσία σήμερα υπάρχουν 3245 κατεστραμμένοι ναοί, σύμφωνα με το Μητρώο που συνέταξε το Πατριαρχικό Συμβούλιο Πολιτισμού βάσει πληροφοριών που έλαβε από 110 μητροπόλεις. Η επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρωσίας Σβετλάνα Ανοκίνα εξέφρασε την θλίψη της για τις χιλιάδες κατεστραμμένες εκκλησίες, και τόνισε ότι ακόμα και όσες είναι σήμερα σε καλή κατάσταση αλλά είναι κλειστές και δεν λειτουργούν, κινδυνεύουν από τις κλιματικές συνθήκες αλλά και από βανδαλισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται μια πρωτοβουλία ώστε αυτοί οι εγκαταλελειμμένοι ναοί να ανοίγουν και να λειτουργούν κάποιες φορές τον χρόνο, αρχής γενομένης από τις μεγάλες γιορτές Χριστούγεννα και Πάσχα.

Οι εργασίες για την κατάρτιση μητρώου κατεστραμμένων ναών θα συνεχιστούν και στόχος του Πατριαρχείου της Μόσχας είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες αναπαλαίωσης και αναστήλωσης.

Επίσης, τον επόμενο Μάιο αναμένεται να πραγματοποιηθείτο πρωτο συνέδριο με θέμα «Αντικείμενα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» το οποίο θα ασχοληθεί με τα ορθόδοξα μνημεία της χώρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.