Χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε 32 εκκλησίες και εξωκλήσια της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, θα τελεστεί αύριο 25 Δεκεμβρίου, ημέρα γέννησης του Θεανθρώπου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς «με οδηγίες του Μητροπολίτη Βασίλειου όπου υπάρχει ιερέας, σε Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, θα τελεστεί αύριο η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Σε κάθε εκκλησία θα λειτουργήσει μόνο ένας ιερέας, με στόχο σε όλες τις εκκλησίες αλλά και τα εξωκλήσια να τελεστεί Θεία Λειτουργία ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να εκκλησιαστεί».

Πρόσθεσε ότι «προκειμένου να διευκολυνθεί ο κόσμος, η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει πιο αργά από το συνηθισμένο, ούτως ώστε να σπάσουμε τους αριθμούς των συγκεντρωθέντων, σύμφωνα πάντα με τα πρωτόκολλα και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Ανάλογα με τα τετραγωνικά της κάθε εκκλησίας και εξωκλησιού, θα εισέλθει στο ναό ο συγκεκριμένος αριθμός πιστών, ενώ κόσμος θα μπορεί να ακούσει τη Θεία Λειτουργία και έξω στο προαύλιο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αρχιμανδρίτης είπε πως «έχει ανακοινωθεί στον κόσμο της επαρχίας ο τρόπος που θα τελεστεί αύριο η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων. Την ίδια ώρα με οδηγίες του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου σε ορισμένες εκκλησίες θα τελεστούν δύο Λειτουργίες προκειμένου να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «μετά το τέλος της Λειτουργίας ο κόσμος που ενδιαφέρεται θα μπορέσει να λάβει τη Θεία Κοινωνία, πάντοτε με τάξη και τηρώντας τις δέουσες αποστάσεις. Έχουν ήδη επανατοποθετηθεί στα καθίσματα των εκκλησιών κορδέλες και ο κόσμος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τις θέσεις που πρέπει, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις που προνοούνται».

Ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καρράς αναφέρθηκε και στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Εφραίμ που υπάρχει στο περίβολο του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για το προσωπικό.

Πρόσθεσε ότι «ο λόγος που τελέστηκε η Λειτουργία ήταν για πνευματική, ηθική στήριξη και ενίσχυση των ασθενών αλλά και του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προοσωπικού του Νοσοκομείου που σηκώνει στους ώμους του το βάρος και την αγωνία της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Λειτουργία έγινε σε πνεύμα κατάνυξης και βγαλμένη μέσα από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι «στο παρεκκλήσι εισήλθαν μόνο 2-3 άτομα – ψάλτες, που βοήθησαν στην τέλεση της Λειτουργίας, ενώ όσοι από το προσωπικό του Νοσοκομείου μπορούσαν να παρευρεθούν, την παρακολούθησαν στο προαύλιο. Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας έγινε και δέηση υπέρ υγείας των ασθενών και του προσωπικού του Νοσοκομείου».

Σε άλλη ερώτηση ο Αρχιμανδρίτης απάντησε πως «η Μητρόπολη Κωσνταντίας – Αμμοχώστου και η Συντονιστική Επιτροπή των Χριστιανικών Συνδέσμων Γυναικών «θα προσφέρουν αύριο στους ασθενείς και το προσωπικό που θα εργάζεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς το Χριστουγεννιάτικο γεύμα και δείπνο».

Σημείωσε ακόμα πως «το ίδιο θα γίνει και με τα γεύματα της Πρωτοχρονιάς σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε και εμείς, το ελάχιστο που μπορούμε, στους ασθενείς που θα κάνουν γιορτές μακριά από τις οικογένειες τους αλλά και στο προσωπικό του Νοσοκομείου που εδώ και μήνες μάχονται κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, προσφέροντας ταυτόχρονα αγάπη, ελπίδα και συμπαράσταση στους νοσηλευόμενους».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.