ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Περισσότερες από 300 ενορίες που ανήκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας εντάχθηκαν στην νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από την ημέρα του Ενωτικού Συμβουλίου και τη ανεξαρτησίας από τη Ρωσία.

Οι ενορίες στα Δυτικά και στην κεντρική Ουκρανία προσχωρούν πιο ενεργά στην νέα Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Βόρεια Ουκρανία έχει γίνει σημαντικά πιο ενεργή κυρίως χάρη στη συμβολή της περιοχής Zhytomyr. Οι ενορίες στα Νότια και στο Κίεβο αρχίζουν σταδιακά να εντάσσονται στην νέα Εκκλησία ενώ πολύ πιο στάσιμη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, παρόλο που έχουν ληφθεί οι πρώτες αποφάσεις για ένταξη στο νέο σχήμα .

Η περιοχή της Βίνιτσα δίνει το ρυθμό μιας και είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό, εν συνεχεία ακολουθεί η περιοχή Βόλιν, ενώ έπονται οι επαρχίες  Khmelnytskiy, Zhytomyr, Rivne και Lviv.

Να σημειωθεί πως συγκεκριμένα και οι 9 ενορίες που ανήκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή Sokal της Lviv προσχώρησαν πρόσφατα στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Για μαύρη προπαγάνδα έκανε λόγο πριν λίγη ώρα με δήλωσή του στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, βασικό στέλεχος της Μοναστικής Πολιτείας του Άθωνα που επιθυμεί σε αυτή τη χρονική στιγμή να κρατήσει την ανωνυμία του.

Διαβάστε τη δήλωση:

΄΄Η όλη αναταραχή έχει προκληθεί σκοπίμως από την πλευρά του Πατριαρχείου της Ρωσίας. Χρησιμοποιούν τη μαύρη προπαγάνδα για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους.

Έχουν δώσει πολλά χρήματα και τώρα πιέζουν αυτούς που τα έχουν πάρει.

Απλά θα φανεί ποιοι δούλευαν καθαρά για το Χριστό και ποιοι για οικονομικά συμφέροντα.

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και προσοχή.

Το Πατριαρχείο έχει εμπειρία, γνώση και πορεύεται μεθοδικά. Μονάχα το Ρωσικό Μοναστήρι δεν δέχθηκε απεσταλμένους από Εκκλησία Ουκρανίας.

Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία.

Μιλούμε με γνωστούς στη Ρωσία οι οποίοι μας ζητούν να μάθουν την αλήθεια διότι δεν τους λένε.

Δυστυχώς τόσα χρόνια κομμουνισμού που υπέφερε η Εκκλησία, οι ηγέτες δεν έμαθαν τίποτα.΄΄

 

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.