ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - 28η Οκτωβρίου 2021 Ζωντανά σήμερα 28 Οκτωβρίου 2021 στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία της Αγίας Σκέπης της Παναγίας Ζωντανά. Η Εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» το 1940. Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία – Όρθρος Τιμίας Σκέπης Θεοτόκου – Επίσημη δοξολογία – Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ, η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ Άγιος Βησσαρίων – Επίσημη δοξολογία – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 07.30 – Η Τιμία Σκέπη της Θεοτόκου εν Βλαχερνώ.

ΤΙΜΙΑ ΣΚΕΠΗ: Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία ελήφθη κατά το έτος 1952, η εορτή της Αγίας Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου μετατέθηκε την 28η Οκτωβρίου, ώστε να εορτάζεται με την Εθνική εορτή του «ΟΧΙ». Πριν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου το 1952, η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου εορταζόταν 1 Οκτωβρίου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» το 1940 – Επίσημη δοξολογία – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 07.30.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ
ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΧΙ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου 2021 της εορτής της Αγίας Σκέπης της Παναγίας και της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, με τον Όρθρο, την επίσημη δοκολογία και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίας Σκέπης. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής της Τιμίας Σκέπης της Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και της εθνικής επετείου του ΟΧΙ – Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίας Σκέπης. Ιερουργός Δημήτριος Κατσαρός.

Ορθρος
Θεια λειτουργια
Τιμια Σκεπη
Αγια Σκεπη
Παναγια
Θεοτοκοσ
Εθνικη Επετειοσ
ΟΧΙ
28Η Οκτωβριου
28 Οκτωβριου

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.