Γεμάτη συγκίνηση και ιστορικές μνήμες ήταν η Εορταστική γιορτή που διοργάνωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του γυμνασίου και του λυκείου μας μετέφεραν τα διαχρονικά μηνύματα και τον ηρωισμό των Ελλήνων κατά την περίοδο του 1940 και μετέπειτα.

Τις ευχές και τις Ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, μετέφερε προς όλους τους παρευρισκομένους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, ο οποίος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη με θερμότατα και συγκινητικά λόγια τα παιδιά για τα μηνύματα ανδρείας και ηρωισμού που μετέδωσαν.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τους παρισταμένους γονείς για την ανταπόκρισή τους, αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τα οποία διδάσκουν, όπως τόνισε, Χριστό και Ελλάδα.

Κατά την παράδοση της σημαία μάλιστα στους σημαιοφόρους που ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος αφού την ασπάστηκε, προέτρεψε τα παιδιά να την τιμήσουν.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η Βουλευτής κ.Νόνη Δούνια η οποία συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για το μεστό νοημάτων αποτέλεσμα της επετειακής γιορτής καθώς επίσης συνεχάρη το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για το άριστο αποτέλεσμα που έχουν επιτύχει.

Τον Δήμαρχο Πειραιώς εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ.Γρηγόρης Καψοκόλης.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο τον οποίο έψαλλαν όλοι συγκινημένοι, κάτι το οποίο φαίνεται και σε σχετικό video και στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.