Συμπληρώνονται σήμερα 28 χρόνια από την σε Επίσκοπο Χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας Αλεξίου.

Ήταν Κυριακή 29 Ιανουαρίου 1995 όταν ο Σεβασμιώτατος χειροτονήθηκε Αρχιερέας και στις 22 Μαρτίου ενθρονίστηκε πανηγυρικά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νικαίας.

Στον ίδιο Ιερό Ναό που πριν από 28 χρόνια ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλασιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Κιλκισίου Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Αθανάσιο Λειβαδιά, τους συνεφημερίους του π. Αντώνιο και π. Αναστάσιο και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε σε κλίμα συκγκίνησης την χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Ευάγγελου Κανταρτζή, κατηχητού, έγγαμου και αριστούχου θεολόγου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Ιερωσύνης και απηύθυνε στον χειροτονούμενο πατρικές ευχές και νουθεσίες.

Προ της απολύσεως εκ μέρους των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Αθανάσιος Λειβαδιάς αντιφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο για τα θερμά του λόγια και τόνισε πως νιώθει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο για τους κληρικούς του, οι οποίοι επιτελούν θεάρεστο έργο.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού με όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από την χειροτονία του Σεβασμιωτάτου στις 29 Ιανουαρίου 1995 στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.