ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 07.30 - Κυριακής νεαρού πλουσίου άρχοντα κατά την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρσου.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΓ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Ιακώβου του Πέρση Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΓ Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα – Ευλογία και Εορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ιακώβου του Πέρσου. Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης και Μεγαλομάρτυρας. Ο Άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης ο Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης. Ο νεαρός πλούσιος άρχοντας. Κυριακή ΙΓ Λουκά.

«διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω»;

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 07.30 – Κυριακής νεαρού πλουσίου άρχοντα κατά την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρσου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή ΙΓ Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 07.30. ΙΓ Κυριακής Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Μεγαλομάρτυρα και την συνάντηση του Ιησού με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα.

ΕΟΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΓ ΛΟΥΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ ΛΟΥΚΑ
ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 27 Νοεμβρίου 2022 της Κυριακής ΙΓ Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον πλούσιο άρχοντα live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. ΙΓ Κυριακή Λουκά του πλούσιου άρχοντα με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρση και Μεγαλομάρτυρα.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής ΙΓ Λουκά με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα – Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Πέρσου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη ΙΓ Λουκά
Πλουσιοσ αρχοντασ
Ιησουσ
Θεια Λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Παρακληση
27 Νοεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.