Τα αρχαιολογικά, παλαιοντολογικά και καλλιτεχνικά ευρήματα του Σπηλαίου απεικονίζουν όπως σε κανένα άλλο σπήλαιο των αρχών της Ανώτερης Παλαιολιθικής Εποχής τη χρησιμοποίηση των σπηλαίων για πολιτιστικές και λατρευτικές δραστηριότητες…πρόκειται για μία μοναδική και εξαιρετική, καλά διατηρημένη, μαρτυρία”, σημείωνε στην απόφασή της η επιτροπή της Unesco.

Στο Σπήλαιο Σωβέ – Πον ντ΄Αρκ εφαρμόσθηκε εξ αρχής πολιτική προληπτικής συντήρησης, ενώ απαγορεύθηκε η πρόσβαση για το κοινό, ώστε τα έργα να μην εκτεθούν στην επιβλαβή επίδραση του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται με την αναπνοή του πλήθους των επισκεπτών. Κατά συνέπεια τα ευρήματα έχουν διατηρηθεί στην κατάσταση που βρίσκονταν όταν ανακαλύφθηκε το σπήλαιο.

Για το κοινό έχει δημιουργηθεί ένα αντίγραφό του στην περιοχή, που ονομάζεται Σπηλιά της Πον-ντ Άρκ, και φιλοξενεί τα αντίγραφα των αυθεντικών ευρημάτων.

Ανακάλυψη Σπηλαίου Σωβέ – To Google Doodle για το μοναδικό Σπήλαιο. H Google τιμάει σήμερα με ένα Doodle την 18η Δεκεμβρίου, καθώς τον Δεκέμβριο του 1994 ανακαλύφθηκε το μοναδικό Σπήλαιο Σοβέ.

Το Σπήλαιο Σωβέ – Πον ντ Άρκ, στην Αρντές της νότιας Γαλλίας εντάχθηκε το 2014 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Τα σχέδια επάνω στον βράχο, έργα ανδρών και γυναικών του ωρινάκιου πολιτισμού απεικονίζουν ζώα από 14 είδη: αρκούδες, ρινόκερους, λέοντες, πάνθηρες, βίσονες, άλογα… δεκάδες αποτυπώσεις χεριών σε αρνητικό και θετικό, απεικονίσεις αιδοίων και στο βάθος της σπηλιάς, το εξαιρετικό σχέδιο του κάτω μέρους ενός γυναικείου σώματος δίπλα σε έναν βίσονα.

“Η γνώση της χρήσης των χρωμάτων, ο συνδυασμός της ζωγραφικής με την χαρακτική, η ακρίβεια των ανατομικών αναπαραστάσεων και η ικανότητα δημιουργίας της εντύπωσης του όγκου και της κίνησης είναι μοναδικά”, σημείωνε επιτροπή της Unesco.

Στο έδαφος έχουν διατηρηθεί αληθινά ίχνη ζώων καθώς και οστά των ζώων που διαχείμαζαν εκεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.