Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα πρωτόκολλα να μην επιτρέπουν τις μαζικές εορτές εντός του σχολείου, οι αλεξανδρινοί λιλιπούτειοι μαθητές του Τοσίτσαιου Δημοτικού Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κατάφεραν και πάλι να μας εντυπωσιάσουν και πάνω από όλα να μας συγκινήσουν, έστω και μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.

Διότι, ακόμη και μόνα τους, με τη βοήθεια των άξιων εκπαιδευτικών τους, τόσο τα παιδιά του Δημοτικού όσο και του Νηπιαγωγείου, δε δίστασαν να μας χαρίσουν στιγμές εμπνευσμένες από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, που φέτος εορτάζουμε τα 200 χρόνια.

Στιγμές γεμάτες από ιστορία. Από ελπίδα για το μέλλον. Το μέλλον της παροικίας, που βλέπει τους μικρούς αλεξανδρινούς μαθητές να γράφουν τις δικές τους σελίδες ιστορίας, παρουσιάζοντας οι ίδιοι την ένδοξη ιστορία του έθνους μας. Απαγγέλλοντας ποιήματα. Τραγουδώντας. Ψάλλοντας τον εθνικό μας ύμνο. Και μεταφέροντας τις ευχές τους στην Ελλάδα που αυτές τις ημέρες εορτάζει περήφανη τη μεγάλη επέτειο των δύο αιώνων που τότε που σηκώσαμε και πάλι τη γαλανόλευκη σημαία και πνέουμε τον αέρα της ελευθερίας.

Πηγή: ekalexandria.org

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.