Είναι ο νεότερος σε ηλικία κάτοικος του Δίλοφου Έβρου. Ενός μικρού χωριού 25 μόλις κατοίκων στην «πινέζα» -κυριολεκτικά- του χάρτη της Ελλάδα, στο λεγόμενο «Τριεθνές» που ενώνονται τα σύνορα Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Ο λόγος για τον 45χρονο αγρότη Παναγιώτη Κυργιαλάνη, που μ’ έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά και τα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που πέταξαν το πρωί στον Έβρο, συμμετέχοντας στη λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Καστανιές.

Κρατώντας στα χέρια την ιστορική σημαία της Μάνης κατά την επανάσταση του 1821 -που πάνω της αναγράφεται: «Νίκη ή θάνατος – Ταν ή επι τας», o 45χρονος αγρότης και εθνοφύλακας ανέβηκε στην κορυφή υψώματος ανατολικά του χωριού του -με θέα τα σύνορα και την τουρκική ενδοχώρα έως την Αδριανούπολη- όπου την ατένισε με περηφάνεια την ώρα που τους αιθέρες έσκιζαν πάνω από το κεφάλι του το ζεύγος μαχητικών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας. «Τριεθνές Δίλοφος Έβρου. Χρόνια Πολλά! Ζήτω η 25η Μαρτίου. Ζήτω το Έθνος» σχολίασε ο ίδιος, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει σκοπός ζωής για τον κ. Κυργιαλάνη η τοποθέτηση στο συγκεκριμένο ύψωμα, ενός μεγάλου ιστού με την ελληνική σημαία, όπως συμβαίνει ήδη στις απέναντι πλευρές των συνόρων σε Τουρκία και Βουλγαρία. Αν και ο ίδιος έχει εξασφαλίσει τα υλικά κατασκευής του ιστού και τα έξοδα για τις αναγκαίες εργασίες, το θέμα έχει κολλήσει στην γραφειοκρατία μια και η περιοχή είναι στρατιωτική και απαιτείται έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο ίδιος ωστόσο αισιοδοξεί πως σύντομα θα κυματίζει περήφανη στην «πινέζα» μια μεγάλη ελληνική σημαία.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Αλίμονο,αυτή η γραφειοκρατία!Πάλι εμπόδιο.Και μάλιστα εμπόδιο στη ΣΗΜΑΊΑ. Έλεος πια, κάποια πράγματα είναι αυτονόητα,δεν θέλουν τοοοοοόσο ψάξιμο.