Αρχίζει από αύριο το μεσημέρι ο εορτασμός της μεγάλης Θεομητορικής ημέρας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Θήρας (Σαντορίνης).

Στις 12 ακριβώς θα τελεστεί -κεκλεισμένων των θυρών- ο μικρός εσπερινός στο Ιερό ναΰδριο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λόφου Γαβρίλου και θα ακολουθήσει η μεταφορά (και όχι λιτάνευση) της ιεράς εικόνος στον Ενοριακό Ναό.

Στις 18:30 θα τελεστεί εκεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.

Την Πέμπτη, 25η Μαρτίου, από τις 7 π.μ. θα τελεστεί Μεσονυκτικό, Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα ιερουργήσει και πάλι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θύρας κ. Επιφάνιος. Θα ακολουθήσει, βεβαίως, η δοξολογία για την εθνική εορτή και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Το ίδιο απόγευμα, στις 17:00, θα τελεστεί ο Εσπερινός αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για να κλείσει ο κύκλος των πανηγυρικών ακολουθιών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.