Περί τους 250 μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ανδρονίκη Κουτσονίκα και τους Καθηγητές πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου, εκπαιδευτική επίσκεψη στις Εγκαταστάσεις του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Τους Εκπαιδευτικούς και μαθητές υπεδέχθη εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος στο Αμφιθέατρο και αφού τους καλωσόρισε στην καρδιά της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και συνεχάρη την Διευθύντρια και τους καθηγητές για την έμπνευση και διοργάνωση αυτής της επισκέψεως.

Ο Ποιμενάρχης μας αρχικά ωμίλησε στα παιδιά για το τι είναι η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνει το Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο.

Τους έδωκε μια λεπτομερή εικόνα των 246 Ενοριών μας και στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική και φιλανθρωπική πλευρά της Εκκλησίας, συγχαίροντας τους για την προ ημερών επίσκεψή μίας τάξεως στο Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, εις το οποίο καθημερινώς σιτίζονται 100 και πλέον άποροι και έχοντες ανάγκη συνάνθρωποί μας, καθώς επίσης και για την προσφορά τους, μιας και τα παιδιά εκ του υστερήματος τους προσέφεραν λίγα τρόφιμα για τις ανάγκες του Κέντρου.

Επίσης τους ενημέρωσε για τα 3 Γηροκομεία που λειτουργεί η Ιερά Μητροπολίς μας , τις κατασκηνώσεις και αναφέρθηκε και στην πολιτιστική προσφορά της τοπικής μας Εκκλησίας με τη λειτουργία του Κειμηλιαρχείου και άλλων δράσεων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εκάλεσε τα παιδιά να μείνουν προσηλωμένα στην παράδοση, τις αξίες και την Εκκλησία και να μην υποκύψουν στις αντίθεες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

«Αγαπητά μου παιδιά, είστε μαθητές σε ένα ιστορικό και ευλογημένο σχολείο της πόλεως μας. Στο σχολείο αυτό ωμίλησε και εδίδαξε ο άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός, την εποχή που έμενε στην πόλη μας ως Ιεροκήρυξ. Αυτό παιδιά μου μην το ξεχάσετε ποτέ και να είστε βέβαιοι ότι ο άγιος Νεκτάριος σας προστατεύει», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Εις ανάμνησιν της επισκέψεως δε, έδωκε ως ευλογία στην κ. Διευθύντρια μία Καινή Διαθήκη των Εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας και μία εικόνα του αγίου Νεκταρίου.

Ακολούθως οι μαθητές παρακολούθησαν μία διδακτική ταινία μικρού μήκους, η οποία αναφερόταν στην ζωή του οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στην συνέχεια, χωρισμένοι κατά ομάδες επισκέφθηκαν όλους τους χώρους του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου, την Βιβλιοθήκη, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, την αίθουσα συνεδριάσεων, τις Διοικητικές Υπηρεσίες, το Υφαντήριο, το Μουσείο Χαλκίνων, την Τραπεζαρία και τον Ιερό Ναό αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ, εις τους οποίους τους ξενάγησε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος.

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, η χορωδία του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητού τους κ. Ανδρέου Ιωακείμ τραγούδησε ένα όμορφο παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο μετεδόθη απευθείας στον αέρα των ερτζιανών.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κα Ανδρονίκη Κουτσονίκα, ευχαρίστησε εκ μέρους του Συλλόγου των Καθηγητών και των γονέων τον Ποιμενάρχη μας για την πατρική αγάπη και φιλοξενία με την οποία περιέβαλε τα παιδιά.

Η διδακτική επίσκεψη των μαθητών έκλεισε με κέρασμα και το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο επέδωκε ο Σεβασμιώτατος σε όλους συνοδευόμενο από την πατρική του ευχή και ευλογία για υγεία, δύναμη και συνεχή πρόοδο των μαθητών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.