Σήμερα, Πέμπτη η χώρα τιμά την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ενώ είναι και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Ευάγγελος, Βαγγέλης, Ευαγγελία, Βαγγελιώ, Κέλλυ, Λιλή, Αγγελής, Άγγελος, Αγγελική, Άντζελα, Αγγέλα.

Η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του. Την ήμερα αυτή, ο θεόσταλτος αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παρθένο Μαρία, στη Ναζαρέτ και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό.

Και Όταν η Παρθένος αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατό να συλλάβει χωρίς άνδρα, ο αρχάγγελος της απάντησε ότι “το Άγιο Πνεύμα θα έλθει σε σένα και η δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει”.

Τότε η σεμνή κόρη, η Παρθένος Μαρία, του απάντησε ταπεινά. “Ιδού λοιπόν, η δούλη του Κυρίου. Ας γίνει το θέλημα Εκείνου”.

Και καθώς ο Γαβριήλ εξαφανίστηκε από μπροστά της, συντελέστηκε το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας. Με τρόπο υπερφυσικό, η Παρθένος συνέλαβε τον Υιό και Λόγο του Θεού.

Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Ευάγγελος, Βαγγέλης, Ευαγγελία, Βαγγελιώ, Κέλλυ, Λιλή, Αγγελής, Άγγελος, Αγγελική, Άντζελα, Αγγέλα.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΜΕΡΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.