24ωρη Απεργία - Ποιοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις: Στάση εργασίας στα σχολεία από καθηγητές και δασκάλους, καθηλωμένα τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς(ΜΜΜ) στην Αθήνα, όπως και τα τραίνα(ΟΑΣΘ), δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, απεργία οι τραπεζοϋπάλληλοι στις τράπεζες και οι οικοδόμοι. Απεργία: Με εικοσιτετράωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και στάση εργασίας στο Δημόσιο, απαντούν οι εργαζόμενοι για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ενάντια στον συνδικαλιστικό νόμο και τις αλλαγές στα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση. Επίσης έχουν προκηρυχθεί συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα στις μεγάλες πόλεις.

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν προκηρύξει στην οποία συμμετέχουν σωματεία εργαζομένων. Στάση εργασίας κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οικοδόμοι – 24ωρη απεργία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.

Απεργία Τράπεζες – Τραπεζοϋπάλληλοι

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε νέα πανελλαδική απεργία στον κλάδο και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, που σηματοδοτούν μια ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους.

Απεργία Δάσκαλοι και καθηγητές – Σχολεία κλειστά

Η ΟΛΜΕ πέραν της συμμετοχής στην απεργία αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.

Κλειστοί Δρόμοι Αθήνα – Πορείες

ΓΣΣΕ Συγκέντρωση – 24ωρη Απεργία

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην 24ωρη Απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της.

Για την ίδια ημέρα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

ΠΑΜΕ Συγκέντρωση – 24ωρη Απεργία

Σήμερα το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ που είναι μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ. Το σύνθημα του πανό είναι:

Την οργάνωση μας και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

απεργία πανό ΠΑΜΕ

Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30πμ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στα Προπύλαια.

ΟΛΜΕ Συγκέντρωση – Υπουργείο Παιδείας

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας.

24 Απεργία: Λιμάνια – Ναυτεργατικά Σωματεία

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τα ναυτεργατικά σωματεία, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση από την έναρξη, 00.01, έως τη λήξη, στις 24.00, στις 2 Οκτωβρίου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά.

Η απεργία έχει ως κεντρικό αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου με το οποίο, όπως αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία, «επιχειρείται η υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και ο έλεγχος των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία».

24 Απεργία: ΟΑΣΘ – Τραίνα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ως αντίδραση, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατέθεσε στη Βουλή για διαβούλευση  και καλεί τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ΜΜΜ

Την Τετάρτη 2/10 πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία (απεργία ΜΜΜ), συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, διεκδικώντας την απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του λεγόμενου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.

Διαβάστε αναλυτικά για την απεργία των ΜΜΜ 2 Οκτωβρίου.

Editorial credit: Alexandra Lande
Φωτογραφία: Alexandra Lande

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.