245 εκατομμύρια χριστιανοί υφίστανται διωγμούς σε 144 χώρες του κόσμου. Πέρσι ήταν 215 εκατομμύρια και φέτος ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 30 εκατομμύρια.

Τον περασμένο χρόνο για την πίστη τους σκοτώθηκαν 4136 χριστιανοί, με άλλα λόγια κάθε μέρα 11 άτομα σκοτώνονται, επειδή πιστεύουν στον Χριστό.

Αυτά τα δεδομένα δημοσίευσαν οι εισηγητές της ομιλίας «Παρακολούθηση των θρησκευτικών ελευθεριών στο σύγχρονο κόσμο», η παρουσίαση της οποίας έγινε στις 24 Οκτωβρίου στο Κέντρο Τύπου του πρακτορείου «Russia today».

«Σήμερα παρατηρούμε δεκαπλάσια μείωση του χριστιανικού πληθυσμού του Ιράκ, διπλάσια μείωση του χριστιανικού πληθυσμού στη Συρία, σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνιση των χριστιανών στη Λιβύη. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζοντας το υπάρχον πρόβλημα δεν αντιδρά επαρκώς», τόνισε ο γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας σε θέματα εξωτερικού, πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ.

Η εισήγηση ετοιμάστηκε από τον Σύνδεσμο θρησκευτικών ελευθεριών και είναι πέμπτη στη σειρά έρευνα, που διαφέρει ουσιωδώς από τις προηγούμενες, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλεξάνδρ Κουντριάβτσεφ, τονίζοντας ότι αυτή η ομιλία είναι πιο αναλυτική, επειδή αναλύονται τάσεις και οι πιο ουσιώδεις παραβάσεις στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών όσον αφορά σε συγκεκριμένα κράτη. Ο Α. Κουντριάβτσεφ υπενθύμισε επίσης ότι το 2015 με την πρωτοβουλία της Ρωσίας, του Βατικανού και του Λιβάνου στο πλαίσιο της 28ης Συνεδρίασης του ΟΗΕ 55 κράτη ψήφισαν την δήλωση στήριξης των χριστιανικών και άλλων κοινοτήτων στην Εγγύς Ανατολή.

orthodoxia agency

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.