22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Τη μνήμη του Αγίου Φωκά του Ιερομάρτυρος και θαυματουργού γιορτάζει σήμερα 22 Σεπτεμβρίου η Ορθοδοξία. Διαβάστε ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Χρόνια πολλά σε όσους, όσες γιορτάζουν σήμερα. Ολόθερμες ευχές για υγεία, αγάπη, ευτυχία σε σας και στις οικογένειές σας.

Γιορτάζουν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου οι: Φωκάς

Ο Άγιος Φωκάς από μικρό παιδί εντρυφούσε στην ανάγνωση των Γραφών, και εκείνο που ιδιαίτερα τον διέκρινε ήταν η θερμή και ειλικρινής αγάπη που είχε προς το Θεό, αλλά και προς τους συνανθρώπους του.

Διότι οδηγό στην αγάπη του αυτή είχε πάντα τα θεόπνευστα λόγια της Αγίας Γραφής: «Ὁ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ ἐν τῷ φωτὶ μένει,… ὁ δὲ μισῶν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ ἐν τὴ σκοτία ἐστι» (Α’ επιστολή Ιωάννου, Β’ 10-11).

Εκείνος, δηλαδή, που αγαπά τον αδελφόν του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό φως. Ενώ αντίθετα, εκείνος που μισεί τον αδελφό του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό σκοτάδι.

Αναδείχθηκε Επίσκοπος Σινώπης και ευτύχησε να έχει το χάρισμα της επιτέλεσης θαυμάτων στο όνομα του Τριαδικού Θεού.

Ανέπτυξε έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα στην περιοχή της Επισκοπής του, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο σε κάποιους φανατικούς ειδωλολάτρες.

Πράγματι, ο Έπαρχος Αφρικανός, διέταξε την σύλληψή του και τον έριξαν σε καυτό λουτρό, όπου και παρέδωσε το πνεύμα του, επί των χρόνων του αυτοκράτορος Τραϊανού (98 – 117 μ.Χ.). Η μνήμη του τιμάται στις 22 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα για το θαυμαστό βίου του Αγίου Φωκά του Ιερομάρτυρος και θαυματουργού στο παρακάτω άρθρο:

22 Σεπτεμβρίου γιορτή σήμερα: Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.