ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Σε αυτήν την λαμπρή ημέρα της Χριστιανοσύνης, παράλληλα εορτάζουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, που θέτουν το έργο, την αποστολή και την επιτυχία τους, σε ότι κάνουν, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού.

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ : Στο πρόσωπο της Παναγίας, εναποτίθεται η ευγνωμοσύνη και οι ευχαριστίες , για ότι έχει επιτευχθεί μέσα στο διάβα των αιώνων, μέσα από την πολύτιμη παρουσία Της σε κάθε έκφραση και έκφανση των Ενόπλων Δυνάμεων, εντός και εκτός της χώρας μας.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Κάτω από τη σκέπη και την καθοδήγησή Της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, έγραψαν λαμπρές σελίδες Ελληνικής ιστορίας και δόξας, υπερασπίζοντας τα Ιερά και τα όσια της ένδοξης Πατρίδας μας, αποκαλύπτοντας το θάρρος και την ανδρεία που κρύβει η Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική ψυχή, που δεν κάμπτεται και δεν υποστέλλει την σημαία της πίστεως και της πατρίδας, για κανέναν λόγο.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ : ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΑΣ

Φέτος το φυλλάδιο του Σαρανταλείτουργου το αφιερώνουμε στα μνημόσυνα και στην σημασία τους, επειδή παρατηρείται οι συγγενείς να παραλείπουν να τελούν να τελούν τα μνημόσυνα, όπως πρέπει.

Η Ορθόδοξη Παράδοση για τις υποχρεώσεις στους κεκοιμημένους μας.

Η Ορθόδοξη παράδοσή μας προτρέπει στους χριστιανούς να μεριμνούν για τους κεκοιμημένους προσφιλείς τους. Η μέριμνα αυτή ξεκινά από την ώρα που το προσφιλές μας πρόσωπο αναχωρεί για το μεγάλο ταξίδι.

Έτσι τις πρώτες ώρες καλούμαστε να διαβάσουμε επί του νεκρού το Ψαλτήριο αλλά και να προσευχηθούμε όλοι, συγγενείς και φίλοι ενώπιον του σκηνώματός του. Η μέριμνα όμως συνεχίζεται και μετά την ταφή.

Στη συνέχεια έχουμε τα υποχρεωτικά τρισάγια της τρίτης, της ένατης ημέρας, τα οποία ιδανικό θα ήταν να συνδυάζονται και με την τέλεση Θείας Λειτουργίας.

Στην παράδοσή μας αναφέρεται η τέλεση τρισαγίου στους τρείς, έξι και εννέα μήνες από την ημέρα της κοιμήσεως του προσφιλούς μας προσώπου, στην ονομαστική του εορτή αλλά και όποτε εμείς αισθανθούμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι για αυτό.

Το σαρανταήμερο, το ετήσιο μνημόσυνο αλλά και τα κατ΄έτος μνημόσυνα θα πρέπει να τελούνται κατά την Θεία Λειτουργία.

Ας αναφέρουμε το τι είναι μνημόσυνο. Θα ξεκινήσουμε με το ότι η δεξίωση, το γεύμα, το κονιάκ, τα κουτάκια, οι καφέδες κτλ δεν είναι μνημόσυνο! Είναι μια προαιρετική προσφορά μας σε όσους θα έρθουν να συμπροσευχηθούν στο μνημόσυνο του προσφιλούς μας.

Μνημόσυνο όμως μπορούμε να τελέσουμε και χωρίς αυτά!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.