21 Μαρτίου: Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών μεταβάλλεται λίγο.

Το πρωί ξεκινούμε πάλι στις 5 π.μ. με το μεσονυκτικό, τον Όρθρο και τις ώρες (Α΄, Γ΄, ΣΤ΄).

Η Θ΄ ώρα με τον Εσπερινό τελείται στις 12 το μεσημέρι (εκτός της Τετάρτης κατά την οποία τελούμε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και ξεκινούμε στις 11.30 π.μ.).

Στις 6 το απόγευμα θα επιτελούμε το μεγάλο Απόδειπνο.

Τις Παρασκευές τις Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα επιτελούμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας στις 7 – 8.15 μ.μ. και κατόπιν μιας παύσεως μίας περίπου ώρας, θα συνεχίζουμε με την ενδιάτακτη Ιερά Αγρυπνία στις 9.15 μ.μ. έως 12.15 τα μεσάνυκτα.

Καθημερινά μεταδίδονται ζωντανά οι Ιερές Ακολουθίες της Ιεράς μας Μονής.

Στις 5 π.μ. η Ακολουθία του Μεσονυκτικού, Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και στις 6 μ.μ. η Ακολουθία της Ενάτης Ώρας, του Εσπερινού και του Μικρού Αποδείπνου.

Κάθε Παρασκευή τελούμε Ιερά Αγρυπνία στις 8 μ.μ. Για τον λόγο αυτό, την Παρασκευή το απόγευμα δεν μεταδίδεται ο Εσπερινός στις 6 μ.μ. ούτε και η πρωινή Ακολουθία του Σαββάτου στις 5 π.μ..

Εκτός από το κανάλι μας στο youtube, με τη βοήθεια του Αγίου Τριαδικού Θεού μας, διαθέτουμε και διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό

Ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μονής εκπέμπει κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τις καθημερινές ακολουθίες όπως και στο κανάλι, και τις ομιλίες του Οσίου Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου (οι οποίες είναι ωριαίες και εκπέμπονται κάθε 2η ώρα).

Στον καθημερινό κύκλο των ομιλιών του Γέροντος παρεμβάλλονται εκλεκτὲς ψαλμωδίες Χορών και Ιεροψαλτών επωνύμων και μη, οι οποίοι κοσμούν τα Ιερὰ Αναλόγια ανὰ την Ελλάδα και το Άγιον Όρος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.