Ζήσαμε όλοι στην Κύπρο , την αγωνία του κοινοτάρχη και των κατοίκων του χωριού «Τρεις Ελιές », όταν την Τρίτη στις 17 Αυγούστου 2021 , ο Μητροπολίτης Μόρφου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοȉό.

Σημειωτέον ότι δυο μέρες πριν , την Κυριακή του Δεκαπενταυγούστου, ο Δεσπότης είχε λειτουργήσει στην εκκλησία του χωριού, με εμφανή συμπτώματα ασθένειας.

Έτσι ξαφνικά στο όμορφο ορεινό χωριό της Κυπριακής Υπαίθρου , σήμανε συναγερμός , έπεσε μεγάλη αναστάτωση και τρομάρα … Αντιληπτό αφού οι κάτοικοι , βρίσκονται σε κάποια ηλικία , ίσως ανήκουν και στις ευάλωτες ομάδες .
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πήραν φωτιά, μεταφέροντας στο Κυπριακό κοινό και όχι μόνο , παραστατικές μαρτυρίες του κοινοτάρχη και των καταφοβισμένων κατοίκων..
« Έξω φρενών οι κάτοικοι..» Μες τον πανικό..Μες το άγχος.

Ο κοινοτάρχης δήλωσε ταραγμένος ότι εκτός των κατοίκων , ήρθαν και απόδημοι της κοινότητας , φίλοι από τα γειτονικά χωριά , ασφυκτικά γεμάτος ο ναός από κόσμο , κάπου 200 τόσα πρόσωπα ..άλλοι φορούσαν μάσκες άλλοι όχι …όλοι αυτοί πήραν αντίδωρο από τον ίδιο τον Δεσπότη και του φίλησαν και το χέρι… .

Και ύστερα κάθισαν και έφαγαν μαζί στο ίδιο τραπέζι .. με τον Δεσπότη και τη συνοδεία του , τον ιερέα και στενά συγγενικά του πρόσωπα… Πατροπαράδοτη Κυπριακή φιλοξενία…

Ήταν κατάδηλο ότι πριν ακόμη αρχίσει η Θεία Λειτουργία , ο Ιεράρχης δεν ήταν καθόλου καλά..πονούσε τον λαιμό του, έχασε τη φωνή του, κάθησε έξω , ζήτησε ένα τσάι…

Κάποιοι μάλιστα από το χωριό , άσκησαν κριτική , διερωτώμενοι γιατί ήρθε , αφού ήταν άρρωστος …αφήνοντας να πλανάται έντονα ο φόβος για τη μεταδοτική ασθένεια… Εύλογο το ερώτημα , ανθρώπινο, πλήρως κατανοητό … σαφώς ο φόβος φέρνει κόλαση..
Άμεσα βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα, από τα «γρήγορα τεστ» που περίμενε με τόση αδημονία όλo το νησί.. Δεν κόλλησε κανείς .

Ακολούθησαν σε λίγες μέρες pcr τεστ . Δεν ακούσαμε καμιά σχετική ανακοίνωση από τα ΜΜΕ.
Θεωρούμε ότι είναι αρνητικά επίσης …Αν όχι, ας το διαψεύσει κάποιος.
Βέβαια αν ήταν θετικά, θα γινόταν πάταγος . ..

Τι ο μύθος δηλοί;

Δεν είμαστε ούτε γιατροί, ούτε επιδημιολόγοι …
Παράκληση όπως μας το εξηγήσουν οι ειδικοί: Πώς και δεν κόλλησε κανείς ; Δεν ήταν ένας και δυο… 200 τόσοι άνθρωποι πήραν και αντίδωρο από τον ίδιο τον Δεσπότη και του φίλησαν και το χέρι… Πώς και δεν κόλλησε κανείς από έναν άρρωστο και μάλιστα ανεμβολίαστο …ούτε μέτρα κρατούσαν… βγάζει λογική;

Διότι με βάση τις πολύ ζωντανές, με ακρίβεια περιγραφές των κατοίκων αναμφισβήτητα ασθενούσε …
Σχόλια τύπου «πιθανόν να κοροȉδεύει και να μην αρρώστησε», δεν φαίνεται να ευσταθούν , εφόσον το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου για να αποκλείσει την πιθανότητα λάθους προβαίνει σε αυστηρό τριπλό έλεγχο, πριν καταχωρήσει οποιονδήποτε στο σύστημα, ως ασθενή με κορωνοȉό (ά τεστ, β΄ τεστ και pcr ).

Το αν παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα , αποδεκτό αφού και άλλοι ασθενείς ανέφεραν το ίδιο.
Ως εκ τούτου ασταθής ο ισχυρισμός ότι ίσως έβαλε κρυφά και το εμβόλιο και γι αυτό την πέρασε ξώφαλτσα …. Αυτό ούτε ως αστείο δεν μπορεί να σταθεί για το συγκεκριμένο πρόσωπο…
Λαμβανομένου επίσης υπόψη ότι η Θεία Λειτουργία αρχίζει στις 6.30πμ και τελειώνει κατά τις 9.30-10πμ , είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και θεωρείται ότι εάν έρθεις σε επαφή για πάνω από 15 λεπτά με ασθενή με κορωνοȉό ,σε κλειστό χώρο, μπορεί να σου μεταδώσει τον ιό… και ο ναός είναι κλειστός χώρος.
Απορία : Μήπως τελικά οι ανεμβολίαστοι ασθενείς δεν μεταδίδουν…. στον βαθμό τον οποίο έχει λεχθεί ;
Και άδικα έχει διχαστεί ο λαός;
Παρακαλούμε να μας διαφωτίσουν οι εμπειρογνώμονες…
Διότι το πιο πάνω γεγονός βγάζει μάτι…

Λουκία Βούργια – Δημητριάδου
Τέως Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Κύπρου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.