Συμπληρώθηκαν σήμερα, 13 Απριλίου 2023, είκοσι χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεννόηση με τον Δήμο Τεμπών, τέλεσε στο σημείο του δυστυχήματος επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κεκοιμημένων αδελφών.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, στην επαρχία του οποίου ανήκει η κωμόπολη του Μακροχωρίου, συμπροσευχομένου του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Μητροπολίτης Βεροίας αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός της 13ης Απριλίου 2003 κα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη για την πρωτοβουλία τους να τελεστεί σήμερα, τρισάγιο στον τόπο του δυστυχήματος.

Αρκετοί συγγενείς των αδικοχαμένων μαθητών παραβρέθηκαν προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των δικών τους ανθρώπων και να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο που έχει κατασκευαστεί το ειδικό μνημείο από την τότε Νομαρχία Λάρισας.

Παρόντες και οι αρχές της Περιφερειακής Ενότητας, τους οποίους όλους ευχαρίστησε ο σεπτός Ποιμενάρχης για την προσευχητική τους παρουσία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.